Els millors Reis, l’estrena del Rebost Solidari de Gràcia

Eren les vuit del vespre del primer dia del Rebost Solidari, aquest dimarts, i les cares dels impulsors i nucli dur de voluntaris de l’Associació Gràcia Participa trasmetien una majoritària satisfacció i el lògic cansament d’aquesta llarga cursa de fons d’un projecte pel qual han lluitat en els últims quatre anys. “Però ja hem obert!”, deien la Montse Higueras, en Josep Manel Alejandre i la resta de l’equip. Als prestatges, quasi de tot: neules, sucs, begudes de soja, llet sense lactosa, pasta, ous, farines, llegums, iogurts, verdura fresca, salses, maquinetes d’afaitar, compreses… Tot en marxa.

El Rebost de Gràcia, al carrer Reig i Bonet 12, ha obert portes amb les primeres anècdotes: un senyor ha vingut una hora abans de l’hora concertada perquè en altres llocs havia de fer cua, un col·laborador de la cavalcada de Reis ha portat excedents de brou.

El servei de provisió d’aliments ha arrencat amb 396 usuaris -unes 200 famílies- provinents del barri de la Salut i en horari dimarts de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h i dijous de 10 h a 20 h. Hi falten detalls en aquest primer dia que L’Independent els visita: falta el rètol i aportacions del Gran Recapte i del Banc d’Aliments (“però ja n’han arribat de Consum i demà hem de passar pel Veritas”, diuen els voluntaris) i també la posada en marxa del magatzen que tindran al mercat de Lesseps. “Tenim 50-60 voluntaris, però que la crida perquè se’n sumin més sempre està oberta”, diu en Josep Miquel. Els Reis, finalment, han arribat carregats a Gràcia perquè tothom tingui un plat a taula.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *