JxCat descarta el trasllat de seu i seguirà al local històric d’Astúries 11

Política

Han passat dos anys i mig des de la venda unilateral per part de la direcció de CDC de la seu històrica del partit a Gràcia, al carrer Astúries 11, un espai cèntric en un dels carrers més cars del nucli històric i un local que va aparèixer en tots els titulars com a “embargat”. Mai ho va estar, de fet, sinó que era la petició del fiscal en el procés del cas Palau. Sí que va servir d’aval per donar garanties al procés judicial. Així es va vendre finalment, però amb els mateixos inquilins com a llogaters.

La incertesa de la judicialització i la pressió immobiliària va posar pressa a la direcció local, amb Núria Balada al capdavant, per assumir la duresa d’un trasllat a un lloc menys cèntric. Tres dècades d’Astúries 11 semblava que quedaven enrera i els aires que bufaven a la resta de partits no anaven per altres camins: el PSC, ja deslliurat de la seva condició de rellogats a la seu històrica de Torrent d’en Vidalet 32 (l’actual Ateneu Roig), va obrir portes discretes a Montseny 36 ara fa un any i mig i alhora el PDeCAT va aparaular un nou local a Terol 13, una antiga impremta. Fins i tot es va anunciar una jornada de portes obertes que mai es va fer.
“Allò ja està descartat del tot”. Amb aquesta claredat s’expressa la portaveu del grup municipal de Junts x Cat a Gràcia, Sílvia Mayor, a preguntes d’aquest setmanari quasi dos anys després de l’última referència periodística (vegeu número 700). “No hi anirem finalment perquè ningú ens ha dit que marxem, i Astúries és millor i més cèntric”, afegeix Mayor.

La pressió immobiliària, ara amb els inquilins com a llogaters, no s’ha traduït en una necessitat de marxar i el PDeCat, ara ja com a Junts x Cat, s’ha reestabilitzat a la seu històrica de sempre. El que sí que no ha canviat en els darrers anys és la moda de no lluir rètol a la façana per estalviar-se pintades i desperfectes. Tampoc en té, de rètol, el PSC a Montseny 36. L’orientació de les xarxes socials o els horaris habituals d’assemblees i reunions ja són prou per als possibles interessats.

L’oposició quasi en ple aterra al Nou Sardenya. El derbi entre Europa i Sant Andreu del cap de setmana va servir per treure pit a l’oposició municipal, amb Ernest Maragall com a cap més visible de l’Ajuntament i l’absència habitual d’Ada Colau. Més pluralitat va haver-hi entre els representants de grups municipals al districte, amb assistència de consellers de BCN En Comú, PSC, JxCat, ERC i C’s. La Federació Catalana hi va enviar un vocal.