‘Amor trencat’: Vada Retro s’atreveix, de nou, amb el drama

Cultura

Té molt acostumat el públic a la comèdia així que quan escriu una obra dramàtica gairebé és notícia. Després de Sentència de sang, l’Albert Capel, dramaturg de la companyia Vada Retro i veí de Gràcia, estrena aquest divendres 17 de gener a la Sedeta (la seva sala de teatre oficial) una peça que no pretén fer riure. Amor trencat, l’obra número onze de l’actor i dramaturg gracienc, explica la història de la Bruna, a la presó per cometre un crim del qual no està penedida. Un passat fosc i ple de secrets envolta la seva vida i aquest misteriós assassinat. A la presó tindrà l’oportunitat de confessar-se amb un monja, amiga de totes les presoneres. Com explica la mateixa companyia, “el pitjor de l’amor és averiguar que un dia, un mes o un any, pot haver-se trencat”. “Aquesta història”, afegeixen, “parla d’amor, de venjança, de manipulació, de religió i de la mort. Quan un està enamorat fa coses sense sentit, tan sols veus les virtuts de la teva parella i et tornes cec amb els seus defectes, però l’animal interior que tots tenim dins nostre, tard o d’hora surt a l’exterior i de vegades pot fer molt de mal”. Segons el seu autor, el text d’Amor trencat no parla dels presoners que hi són de manera injusta, sinó d’una persona que mreix estar on és, “no com d’altres”.

A més de l’estrena a la Sedeta divendres a les set de la tarda i dissabte 18 a les sis, el grup de teatre gracienc representarà la peça a la Sala Sant Medir aquest diumenge també a les sis, i el proper divendres 24 de gener al centre cívic Navas (19.30 h).