Sicus Carbonell: “Sabor de Gràcia ha estat un planter de músics”

L’edat no els atura. Amb més energia, mirant enrere amb orgull per seguir endavant, Sabor de Gràcia celebra enguany 25 anys. I ho fa amb un doble disc –dos cds i un vinil pels col·leccionistes– anomenat 25 A (25 Anys), i un concert al Palau de la Música el 5 de febrer acompanyats d’amics (La Pegatina, Txarango, Els Catarres, Macedònia, Dj Panko, els rapers Moncho Chavea & Original Elias, Balkan Paradise Orquestra i el cor infantil de l’Orfeó Català). Amb una banda especial de vint persones, per l’escenari també aniran passant diferents músics que han format part del grup durant aquest quart de segle.

Aquest moviment d’artistes és precisament un dels punts que més valora i reivindica el seu líder Sicus Carbonell de la trajectòria de la banda: “Crec que Sabor de Gràcia ha estat una pedrera de músics, i em sento una mica el pare musical d’unes persones que després han seguit el seu camí i han arribat molt lluny”.

El cantant i líder de la banda de rumba també destaca la incorporació de gent jove. “Aporten una visió més moderna, és un enriquiment mutu, ells aprenen de la nostra veterania i nosaltres de la seva energia”, assegura Carbonell. Després del disc Sabor a Peret, confessa que tenien ganes de crear cançons noves en comptes de fer “un recopilatori típic”. “Hem fet un pas endavant amb la rumba, que és la nostra essència, però hem volgut arriscar i hi ha sons electrònics o rap”, explica el músic.

Tot i que de la banda original nascuda a Gràcia només en queden dos components, el seu portaveu sempre en reivindica l’origen i, a més, ha volgut fer una crida als veïns de la Vila: “en aquesta celebració necessitem que la nostra gent estigui amb nosaltres”, clou Sicus Carbonell.

El poder de la música. “La rumba és per a tothom i no té fronteres”, assegura Sicus Carbonell. Per això el treball discogràfic dels 25 anys és un disc en català i un en castellà, compartint algunes lletres, com la de ‘Misma bandera’/ ‘Volem cantar’. “És un cant per la igualtat i la tolerància, contra el racisme, el masclisme o la xenofòbia”, explica el músic.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *