El Districte postposa sis mesos la gestió directa del Josep Comellas

Una de les novetats que s’havien de produir a principis del 2020 és que el Poliesportiu Josep Comellas (c. Neptú, 6) havia de passar a ser de gestió directa municipal a partir de l’1 de gener i s’havia de constituir un Consell Rector per aquest equipament (vegeu L’Independent núm. 754). Representants de clubs i institucions esportives s’havien presentat com a voluntàries per formar part d’aquest òrgan. Ha començat l’any i la tramitació va més lenta del que s’esperava, i mentrestant, la Fundació Marcet, que esperava que el contracte s’acabés el 31 de desembre, ha vist com se li ampliava el contracte fins al 30 de juny. Fonts municipals asseguren que el Districte s’ha vist obligat a allargar-li el contracte a la Fundació Marcet perquè encara no està llesta la gestió directa, i esperen tenir-ho a punt a partir del 30 de juny.

La Fundació Marcet és el gestor de la instal·lació des del mes d’abril del 2017, quan va guanyar un concurs públic que va aixecar polseguera, ja que el Pedagogium va denunciar que la part econòmica de la licitació era decisiva i la proposta de Marcet, poc realista. Finalment, la Fundació Marcet va ser l’empresa adjudicatària, igual que també ho havia aconseguit amb el camp de l’Àliga, i la notícia va portar un gran rebombori, que va provocar protestes i manifestacions per part de la gent del Pedagogium davant del Districte i a la plaça Sant Jaume. Finalment, al mes de maig, Marcet i el Pedagogium van arribar a un acord amb el suport institucional, i els verd-i-negres van seguir sent l’usuari principal de la instal·lació (vegeu L’Independent núm. 668).

El juny de 2018, la Federació Catalana de Bàsquet va comunicar als Lluïsos de Gràcia la necessitat de canviar la seu dels partits dels equips sèniors com a local per la dimensió de la pista i per deficiències en la seguretat. Des de llavors, el club blau va arribar a un acord amb el Districte, i els equips sèniors juguen els diumenges a la tarda al Josep Comellas, una franja horària que abans no s’ocupava.

, , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *