El temporal se salda amb arbres i fanals caiguts, desperfectes en balcons i ratxes rècord de vent

No hi han hagut grans desperfectes com els que es van patir en altres episodis de meteorologia adversa com el temporal de vent de l’any 2009 i que van afectar, per exemple, sobretot el Nou Sardenya, però el temporal de vent i pluja d’aquesta setmana a Gràcia ha deixat un reguitzell de destrosses com caigudes d’arbres i fanals, afectacions en alguns balcons i ratxes rècord de vent com feia temps que no es veien a Vallcarca.

Les primeres incidències ja es van registrar diumenge al vespre amb la primera ventada, amb un primer arbre partit pel tronc davant de Casa Vicens. L’endemà dilluns el Pla d’en Salmeron es va llevar amb un fanal que podia caure i que va ser retirat pels serveis d’emergència. Dimarts, amb més pluja, també les brigades municipals van actuar per retirar un dels pollancres de la zona enjardinada del carrer Esteve Terrades, on un veí ja va denunciar en la passada audiència pública el mal estat dels exemplars; en aquest cas l’arbre caigut va arribar a malmetre el vidre protector d’un balcó. Finalment, dimecres, un dels emblemàtics xiprers de l’escalinata dels Josepets, a plaça Lesseps, va cedir i també va ser retirat a trossos pels serveis municipals. Alguns veïns van intentar impedir-ho però la brigada va actuar ràpidament.

La particularitat d’aquest temporal, com el d’ara fa 11 anys, el fort vent, va fer registrar dades rècord a Vallcarca, com els 71 km/h, la segona ratxa més forta de tota la serie de l’estació entre 2002-2020, segons el compte local LaMeteodenXavi. El rècord fins ara estava en 74 km/h. Per contraposició, els nivells de contaminació van caure sota mínims en diòxid de nitrogen a l’estació de Medi Ambient de la plaça Gal·la Placídia, amb dades mitjanes de 40 micrograms per metre cúbic quan habitualment aquesta estació se situa en els 90 micrograms i amb puntes superiors a ls 110.

, , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *