NyN no renova el lloguer a l’empresa del KGB i del Canela i situa la discoteca en la il·legalitat

Lluís Llobet, l’impulsor de la discoteca KGB des de l’any 1984 i que en els últims cinc anys havia cedit la gestió del lloguer de la sala als promotors de Canela, ja no és l’amo de l’històric negoci d’Alegre de Dalt 55, aquell que es va convertir en símbol de la Barcelona preolímpica i de les classes populars amb anys en què va arribar a programar fins a 300 concerts.

Núñez y Navarro, la propietat de l’immoble, que el 2013 ja va fer fora la Sala Beckett de la finca després d’un llarg pols jurídic, ha comunicat a Llobet l’extinció del contracte que mantenia amb la seva empresa, Setraspa S.L. Fonts del grup immobiliari així ho han confirmat a preguntes d’aquest setmanari després que els veïns emplacessin aquest desembre la propietat a no perllongar més la relació contractual que s’acabava aquest 15 de gener, un cop s’ha incrementat el conflicte de Canela amb els veïns en els últims mesos i s’ha posat en marxa per iniciativa de l‘Ajuntament un expedient sancionador per mal ús de la llicència d’activitats.

Llobet, resident fora de Catalunya, és l’últim dels deu impulsors de l’antic KGB que es mantenia com a administrador únic de la societat que va donar cobertura legal a l’emblemàtica discoteca dels anys 80, i també famosa pel creixent descontentament que els seus sorolls provocaven entre el veïnat. Aquesta situació, que es va traduir en diversos precintes i tancaments provisionals, s’havia atenuat per les obres de reforma que es van fer aprofitant el canvi de nom cap a Canela l’any 2015, però el canvi de públic i l’augment de conflictes a l’exterior havia tornat a obrir el debat sobre el tancament de la discoteca amb la creació de la nova plataforma veïnal Afectats Canela.

La clau de volta de la pressió contra els nous gestors de la llicència va ser el passat desembre l’obertura d’un expedient per mal ús de llicència, un cop es va constatar que el grup Canela actuava com a gestor oficial amb llicència cedida per Llobet. Fonts municipals han explicat que aquell tràmit municipal segueix encara el seu curs al marge de la desvinculació entre propietari i llogater de l’espai, i que oficialment el consistori no pot determinar el precinte de l’activitat fins que es resolgui el temps d’al·legacions, que encara està en marxa. Però el termini corre i no consta a l’Ajuntament cap al·legació presentada, i ara mateix, sense contracte vigent, l’establiment es troba en una situació d’il·legalitat.

Els veïns es reuneixen amb el Districte amb un miler de firmes sobre la taula. Dilluns veïns i Districte analitzaran, amb mil firmes pro-tancament, la nova situació legal del Canela. “Ara són okupes”, apunten fonts d’Afectats Canela. Les promocions de la disco, mentrestant, han tornat al botellón i al pit i cuixa que s’havia atenuat en els últims mesos.

, , ,

1 thought on “NyN no renova el lloguer a l’empresa del KGB i del Canela i situa la discoteca en la il·legalitat

  1. Los nuevos vecinos de gracia estarán contentos!!!! Vinieron al barrio por su ambiente nocturno. Ahora que tienen hijos( seguro que conocieron a sus parejas en sus múltiples bares) el camello les va a casa directamente!!!!! Salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *