Quan l’art surt de les galeries

Didàctica, plural, viatgera, universitària. Així és, entre d’altres coses, l’exposició que ha muntat aquest dijous al matí Toni Torres al CAT, tot aprofitant l’arrencada de la festa dels Foguerons de Sa Pobla a Gràcia, una festa major d’hivern agermanada amb el festival Tradicionàrius. La mostra arriba ara a la Vila dos anys després del seu naixement el març de 2018, impulsada per celebrar els quaranta anys de la Universitat de les Illes Balears. Els textos de quinze poetes de Mallorca, tres d’Eivissa i Formentera, tres de Menorca, onze del Priorat, un de l’Alguer, un de Catalunya Nord, un d’Aragó i cinc del País Valencià es conjuguen amb les obres dels artistes plàstics, dels quals setze són de Mallorca, sis d’Eivissa, sis de Menorca i un de Formentera, més cinc de Catalunya, tres del País Valencià, un de l’Alguer, un de Terol i un artista d’Andorra. Tots amb trajectòries i estils diferents i tots units per la mateixa llengua. “A més d’arribar als universitaris, que són el futur de la societat, cercàvem un tipus de públic que no és habitual de les galeries d’art o els museus però que segur li pot interessar”, explica el comissari de l’exposició. I amb aquest ànim de fer arribar la paraula i l’art dels Països Catalans arreu, l’exposició no s’atura. “Hem de teixir autopistes per unir el que el mar separa”, afegeix Torres, que enguany no es quedarà per viure els Foguerons perquè ha de tornar a ses illes.
Després del seu pas per l’Artesà fins al 21 de febrer, l’esperit itinerant de la mostra (que explica el seu format) la portarà fins a la Universitat de València. És l’art que surt de les galeries.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *