Aterra a Gràcia el col·lectiu de fotògrafes i videògrafes de circ ‘1.8f’

Cultura

El col·lectiu de fotògrafes i videògrafes 1.8f, format per Rakel Cros, Marta G.Cardellach, Clara Pedrol, Lucía Olalla, Natàlia Castellà i Marina Suleymanova, mostren a Gràcia per primer cop un dels seus treballs conjunts, fruit de les ganes de “cooperar” en comptes de competir, i superar així les dificultats en aquest àmbit professional i artístic. Així, fins al 15 de febrer es pot veure a Lluïsos de Gràcia Up! Circ a la plaça, una mostra de 30 fotografies que recull la feina de diferents companyies nacionals i internacionals i que posa en valor l’art del circ per transformar els carrers quan els artistes arriben amb els seus espectacles.

Aquesta mostra, produïda per Piruetaphoto (també membre del col·lectiu) ja es va poder veure per primer cop dins del festival Sant Martí de Circ al centre Cívic Besòs el passat mes de juny. I uns mesos després, al Nadal, es va instal·lar a l’Ateneu popular de Nou Barris al Circ d’Hivern.
La primera experiència del col·lectiu va ser, però, EN-FOCS, una exposició fotogràfica feta -com elles diuen- “amb molt d’amor i de manera autogestionada”. Aquesta exposició, que es va poder veure a la Central del Circ, reflexionava sobre la figura de la dona i la identitat de gènere, pensant-la més enllà dels estereotips. “Nosaltres diem que patim tres invisibilitats: ser dona, fotògrafes, i pertànyer al món del circ”, explica Natàlia Castellà, una de les components del col·lectiu.

Aquesta primera exposició que visibilitzava el treball de les artistes de circ i també el de les fotògrafes va ser la carta de presentació del projecte, que va tenir el punt d’arrencada a les xarxes socials. “Coincidíem en festivals i també de seguir-nos a les xarxes”, afegeix la Natàlia, “i vam començar a trobar-nos amb la idea també de compartir dubtes i superar dificultats”. Una xarxa de suport mutu que tot just acaba de fer les primeres passes amb aquestes dues exposicions col·lectives i “moltes reflexions”, amb el propòsit de fer créixer el projecte.