La col·lecció policíaca La Cua de Palla centra el cartell gracienc de la BCNegra

La ciutat amagada és la temàtica que recorre l’edició d’enguany de la BCNegra, una cita que reunirà en diferents espais de la ciutat durant una setmana autors d’arreu com ara Dominique Manotti, Petros Màrkaris, Yasmina Khadra, Bonnie Jo Campbell o Mariana Enriquez, i també de més propers: Marc Pastor, Domingo Villar, Núria Cadenas, Toni Sala, Rosa Ribas, Llort, Teresa Solana o Andreu Martín. Com sempre, la biblioteca Jaume Fuster seràla referència gracienca de la iniciativa, que arrencarà el proper dijous 30 de gener amb la inaguració de l’exposició “La Cua de Palla”, una mostra que recorre la trajectòria de l’emblemàtica col·lecció que va dirigir Manuel de Pedrolo amb molt èxit en una primera etapa fins al 1970. La col·lecció, reconeguda per les cobertes en groc i negre dissenyades per Jordi Fornas, va publicar 71 títols i Edicions 62 la va rellançar el 2006.

La inauguració, prevista a les sis de la tarda, inclou una taula rodona protagonitzada per Jordi Canal, un dels comissaris de l’exposició, Joaquim Carbó, escriptor, amic de Manuel de Pedrolo, creador del detectiu Felip Marlot i reivindicador del gènere des del col·lectiu Ofèlia Dracs, i l’escriptor Rafael Vallbona, autor de novel·les de gènere negre com Dits enganxosos i Tros. Joquim Noguero, comissari de l’exposició Quan el groc era negre, farà de moderador.

També a l’equipament gracienc tindrà lloc la trobada entre Maria Zaragoza, autora de Avenida de la Luz (2015), el periodista i escriptor Albert Lladó, i Xavier Casinos, especialista en els secrets de Barcelona (divendres 31 a les 16h). Sota la temàtica de l’aeroport com a espai on s’amaguen secrets, hi ha prevista una taula rodona internacional, amb la presència de Katrine Engberg, autora d’una sèrie ambientada a Compenhaguen, l’escriptor escocès Alan Parks (Enero sagriento, 2020), i Caz Frear, creadora de l’agent Cat Kinsella (divendres 31 a les 17.15).

Crim en francès. LA BCNegra proposa una trobada sobre el gènere negre francès amb Hervé Le Corre, un dels escriptors de novel·la negra més populars de França, l’escriptora de Dijon Marie Vindy i el director del València Negra, Jordi Llobregat. Divendres 31 de gener a les 18.30 h a la Jaume Fuster.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *