Una joia de dansa

per Montse Carranza Milián, veïna de Gràcia

La dama sortia de casa amb el seu recollit de cabells impecable, recollit guarnit amb dos petites flors vermelles. El seu vestit exclusiu, les seves sabates de tacó alt, i un bolso de disseny modern, semblava que anés a prendre el te amb les seves amigues, o de visita familiar per veure els seus néts.

La misteriosa dama es barrejava i desapareixia entre la multitud del metro, i després pels carrers del barri vell, fins arribar a la plaça de la catedral. Allí es trobava amb la seva colla de tota la vida. Era així des de feia dècades, la dama elegant es treia del bolso una bossa amb espardenyes de ballarina, espardenyes creatives e innovadores comprades al carrer Avinyó, que ella es lligava els llaços fins al genoll. Poc després començava el so de la dansa i agafada de les mans dels seus amics de sempre, i començant a ballar era feliç.

Una sardana, després d’una altra, dansant infatigablement, a l’avinguda Gaudí durant la Merçè, al carrer Verdi, a la plaça Rovira amb els coloms negres de cartró, a la plaça del Diamant i durant les festes de Gràcia ballàvem també amb les colles joves del barri. La dama i la seva millor amiga m’explicaven com eren les festes quan eren jovenetes. Un gran envelat a la plaça, ella romania asseguda amb els seus pares a la llotja, esperant que algun jove la tragués a ballar.

La balladora infatigable em va fer altre cop animar a ballar la sardana. Dansa estrenada de petita a la plaça del Remei. Actiu, motivant i entranyable despertar en les muntanyes del Pirineu, durant l’estiu de colònies. Bàlsam per al cor i l’ànima en la violació dels drets més fonamentals. Les balladores i balladors ballavem amb dignitat una dansa harmoniosa, miràvem al més enllà. Prats verds amb flors blanques, es veien en l’horitzó de la imaginació. Les llàgrimes empassades es transformaven en felicitat, quan saltàvem amb el so de la música tots junts amb joia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *