Valors sostenibles que s’expliquen en forma de conte

Gràcia i la tradició d’explicar contes tenen una relació molt estreta. I la Fundació Vicente Ferrer ho està comprovant aquests dies. La segona fase del projecte Imagina i conta l’Índia ja ha arrencat després dels tallers de formació que es van impartir a finals de l’any passat a la Sedeta i a l’espai per a gent gran de la Violeta a càrrec de la narradora de contes Gina Clotet d’Umpalumpa. Així, la setmana passada van començar a les biblioteques Jaume Fuster i Vila de Gràcia les sessions de l’hora del conte “Imagina l’Índia”, amb la col·laboració de les persones que hi han participat, que ajuden la Gina i a la Fundació Vicente Ferrer a explicar a infants i adults diferents històries. Aquests contes, però, no són els clàssics. Cada sessió (ja s’han fet dues de les vuit programades), se centra en un Objectiu de Desenvolupament Sostenible, com ara Posar fi a la pobresa, Fam zero, Educació de Qualitat, Igualtat de Gènere, energia neta i no contaminant… Segons els responsables de l’entitat solidària, els contes els permeten acostar als nens i nenes diferents valors com ara la solidaritat, la igualtat, la cura del medi ambient, amb un format que els arriba de forma més entenedora. “Estem molt contentes amb la resposta de la gent”, afirma Mireia Salvador, una de les reponsables del projecte; a la sessió d’aquest dijous a la Jaume Fuster van assistir una trentena d’adults i quinze infants. L’ONG també busca la complicitat de les escoles del districte perquè participin al Festival literari Imagina l’Índia, un projecte que pretén connectar l’alumnat de l’Índia rural amb el de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *