L’Ateneu La Torna debat el seu futur per la finalització del lloguer a Sant Pere Màrtir

L’històric ateneu independentista de Gràcia, La Torna, amb 24 anys de trajectòria i hereu d’altres projectes com el casal Poca Broma o l’ateneu Soroll, debatrà aquest dissabte el seu futur probablement en un eventual nou emplaçament, un cop s’hagi donat pràcticament per acabada la relació contractual de lloguer que manté amb la propietat dels baixos de Sant Pere Màrtir 37. L’entitat, que es va traslladar el 2002 per obrir el 2004 en aquest local, a tocar de la plaça de la Vila, ja havia tingut una primera etapa de reconeixement popular a la primera seu del carrer Vallfogona, on va encapçalar la Comissió Popular de Festes de la plaça del Diamant o va liderar els moviments socials d’arrel independentista als anys 90. En la nova etapa a Sant Pere Màrtir, La Torna va fer un pas al costat amb una aposta pròpia i més tranquil·la per Festa Major però liderant encara campanyes com la Revolta de les Escales.

L’assemblea extraordinària d’aquest dissabte es defineix en un correu de l’entitat com un “nou escenari d’urgència” sobre el qual l’entitat vol debatre com s’afrontaran “els següents mesos”.

Algunes fonts consultades han apuntat a una finalització del lloguer, sense possibilitat de pròrroga per les històriques desavinences amb la propietària, amb data final a octubre de 2020. “El futur de l’ateneu està en joc”, conclou l’entitat en el correu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *