Tres detinguts per explotar una persona als Jardinets perquè demanés al carrer

Els Mossos d’Esquadra, conjuntament amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, han arrestat dos homes i una dona de nacionalitat romanesa, com a presumptes autors de pertinença a grup criminal i per tràfic d’éssers humans amb la finalitat de mendicitat. La investigació es va posar en marxa l’agost del 2018 després que els serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona detectessin un possible cas d’explotació per a la mendicitat d’un home que demanava almoina als Jardinets de Gràcia i que no disposava de recursos, ni socials ni econòmics.

El perfil d’aquest home tenia els elements necessaris per a que els seus explotadors el triessin com a víctima l’any 2016: d’edat avançada, no disposava de feina ni recursos a Romania, vivia en una casa que requeria d’una urgent rehabilitació, no disposava de cap formació amb qualificació professional i a Barcelona no hi tenia cap familiar o conegut amb qui hi pogués tenir algun vincle. En aquest context de necessitat el van convèncer per venir a Barcelona amb la promesa que podria millorar la seva precària situació i que tindria la possibilitat de tenir una feina i guanyar diners.

Un cop ja el tenien a la ciutat la víctima va veure com tot era mentida: no hi havia cap feina ni possibilitat de millorar les seves condicions de vida, com li havien assegurat. Els seus captadors li van retirar la documentació personal i el van ubicar a la part dels Jardinets de Gràcia. L’obligaven a dormir al carrer i el tenien controlat en tot moment. La situació de penositat era absoluta com ho demostra el fet que el forçaven a demanar almoina en jornades de fins a divuit hores, en molts casos sense proporcionar-li aliments ni beguda. L’acumulació d’hores al carrer en posicions sovint forçades li restaven mobilitat i en molts casos s’acabava fent les seves necessitats al damunt. Aquestes llargues jornades al carrer li generaven entre 300 i 500 euros diaris als explotadors.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *