El pressupost participatiu ja recull idees: conservatori, ‘biblio’ d’objectes i pacificació

Les dues primeres setmanes de pressupostos participatius, que es votaran al juny amb un màxim d’inversió de sis milions a Gràcia, s’han superat amb una desena d’idees més o menys detallades entre les quals hi destaquen la vella reivindicació del conservatori municipal de música, la creació d’una biblioteca d’objectes o propostes de pacificació com l’EixVerd de Vallcarca. La del conservatori, una idea alternativa a les existents escoles privades de música d’entitats com l’Orfeò Gracienc o l’Escola de Música, argumenta la inexistència d’un servei públic i que la formació musical per a adults és “mínima” i es pressuposta en 700.000 euros. La de la biblioteca d’objectes s’inspira en una nova experiència que a Barcelona s’ha activat a Sant Martí a través de col·lectius cooperativistes i no té especificat pressupost.

Entre les propostes restants destaca la pacificació de l’avinguda Vallcarca, amb dues idees ja conegudes com l’Eix Verd (valorat en 103.862 euros) o la reducció d’un carril de baixada en tot el tram sud (112.375 euros). També s’han apuntat altres projectes com la reforma dels jardins Caterina Albert amb un hort urbà o de la placeta Sant Miquel amb una àrea infantil o carrils bici a Travessera de Dalt.

Els resultats de recollida de propostes a Gràcia són discrets: 12 de 236 idees a tota la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *