Les plantes superiors del mercat de Lesseps ja s’ultimen com a gimnàs

El llarg camí de recuperació de l’equipament que hi ha a les dues plantes superiors del mercat de Lesseps, a la part alta del carrer Verdi, històricament un antic gimnàs, està a punt de culminar i de tancar un cercle: de Don Gimnàs a McFit (amb l’intermedi espontani del gimnàs okupat del 2018).

Ja fa setmanes que el rètol de la nova marca llueix a la cantonada de Verdi amb Maignon i la reforma i condicionament de l’equipament, amb els accessos ja nets i les màquines instal·lades evidencien que l’obertura és imminent. De fet, l’estrena estava fixada el juliol de 2019, però no ha estat fins ara, fins aquests dies, que s’estan fent les últimes proves de so per garantir la insonorització del local.

El retorn de l’equipament a gimnàs actiu tanca sis anys de tràmits no gaire encertats tant per part de l’Ajuntament com per part dels promotors diversos: el març de 2014 el consistori va aprovar inicialment un pla especial que permetia convertir les dues plantes superiors, qualificades d’equipament i de propietat privada, en una residència d’estudiants. La cadena Melon District n’hauria estat l’explotadora a través d’un conveni amb l’Istituto Europeo di Design (vegeu núm. 522).

L’espai va criar pols fins que el juny de 2016 la cadena de gimnassos McFit es va interessar en el local i el febrer de 2017 ja negociava amb el Districte. El nou pla especial, aprovat inicialment el setembre de 2017 i presentat als grups, va culminar la tramitació coincidint amb l’okupació de l’espai per part de col·lectius de Vallcarca afins als Blokes Fantasma entre maig i juny de 2018.

Març 2014. L’Ajuntament tramita un pla especial per fer una residència d’estudiants sobre el mercat

Febrer 2017. El Districte i McFit negocien per ubicar a l’espai una franquícia de la cadena low cost

Maig-Juny 2018. El moviment okupa s’instal·la a l’espai. Desokupa els treu

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *