El festival Photogenic redueix la ruta expositiva per potenciar fotògrafs i comerços

Sota la imatge de cartell del fotògraf Francesc Català-Roca, un referent en el món de la fotografia, cedida pel COAC, el Photogenic Festival torna després de l’aturada de l’any passat amb alguns canvis. Per a la cinquena edició els impulsors del festival, l’Associació Sobreàtic, ha decidit reduir el nombre d’exposicions; de les 40 d’anys anteriors es passa a una vintena d’enguany per tal de focalitzar esforços i potenciar els fotògrafs participants, a més de donar més veu als seus projectes i potenciar l’afluència de públic. Qualitat per sobre de quantitat, segons reconeixen des de la direcció del festival. Així, aquests 20 projectes fotogràfics de diferents temàtiques es podran gaudir dins de comerços singulars distribuïts entre els districtes de Gràcia i Ciutat Vella, del 5 al 198 de març.

El que no canvia aquest any és el format de les activitats, que es tornen a concentrar en un únic dia anomenat “All Day Photogenic” a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm el 14 de març. Per als responsables del festival, aquesta fórmula funciona molt bé pel que fa a públic i han decidit manteniar-la. El “All Day Photogenic” és una jornada de 10 hores non-stop en la qual tots els assistents poden gaudir de conferències, tallers, masterclass, demostracions, debats, foodtrucks, entre d’altres. Manuel Outumuro, Pilar Aymerich, Tanit Plana i Xavi Bou són alguns dels noms que el públic podrà trobar-se realitzant conferències i activitats durant tot el dia. Les entrades pel All Day Photogenic ja estan disponibles al mateix web del festival. Per la seva part, les escoles Elisava, Grisart, Institut d’estudis fotogràfics i Seeway, presentaran els treballs dels seus millors alumnes en una exposició col·lectiva que es realitzarà al centre comercial Les Arenas.

Un altre de les col·laboracions estrelles del festival és amb la Fundació Setba. Del 10 al 25 de març es presentaran 10 fotografies distribuïdes en diferents punts de la via pública del districte de Ciutat Vella, on es mostraran retrats elaborats per la fotògrafa Marta Fàbregas, a dones que han patit violència de gènere. El projecte va lligat al taller de fotografia i paraula De l’Ombra a la Llum, que organitza la fundació, adreçat a dones que han patit maltractaments, treballant l’empoderament i la millora de l’autoestima a través de la fotografia. Totes les fotografíes que s’exposen mostraran aquesta xacra social, per trencar estereotips i donar veu a aquest problema que pateix dones de tota mena arreu del món.

Els 10 de la Vila. Amb l’objectiu de promoure el valor del nou talent i els fotògrafs emergents així com potenciar els petits comerços singulars de la ciutat, el Photogenic proposa una ruta expositiva que es concentra a vint establiments de Gràcia i Ciutat Vella. A la Vila es troben la llibreria La memòria, La Pelu de Verdi o Mina Mina (a Virreina).

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *