Gràcia augmenta el nombre de persones que dormen al carrer

Amb un cert retard sobre el recompte general anual que es va fer el passat juny, la Fundació Arrels ha destriat finalment les dades per districtes referides a persones que dormen al carrer i que en el cas de Gràcia enguany han tornat a augmentar per segon cop consecutiu. Al juny només es va donar la xifra de 1.195 casos a tota la ciutat i es va posar de relleu el salt quantitatiu respecte de les 956 persones que es van localitzar el 2018.

El treball dels voluntaris a Gràcia, en el desplegament que es va fer als cinc barris del districte, ha permès detectar 63 sensesostre, fet que representa onze casos més que l’any passat (un 21%) però ja més del doble que l’any 2017, quan es van comptabilitzar 29 casos. Ni en el 2016, quan n’hi va haver 48, s’havia superat la xifra nova de 2018.

La Fundació Arrels, que està a punt de publicar l’informe anual sobre l’estat del carrer, també ha donat detalls de xifres barri a barri i això ha permès constatar que la Vila és la zona de Gràcia amb més sensesostre, amb 40 casos dels 63 totals. Vallcarca té onze casos i Camp d’en Grassot en registra, mentre que la Salut només dos i el Coll cap.

Més enllà de les xifres i la freda estadística, en els últims mesos s’ha hagut de lamentar la mort d’un home de 45 anys va morir el passat 10 de desembre en un caixer de La Caixa del carrer Gran. Els fets van trascendir quan a primera hora del matí el Districte va rebre l’avís del succés i es va activar el protocol d’emergències previst en aquests casos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *