Pacificació de vials i nous jardins dominen l’eqüador del debat del pressupost participatiu

Lluny encara de l’alta participació en línia que registren districtes com Sant Andreu i Sant Martí i similar a la de Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia ha superat aquesta setmana amb 37 propostes l’eqüador del procés de debat doble que a nivell presencial està servint per aportar idees al Pla d’Actuació i que a nivell de xarxes de moment es concreta amb les propostes individuals o sectorials per als pressupostos participatius

Mentre moltes sessions presencials encara no han publicat les propostes sorgides dels debats de cada barri o específiques en seguretat, emergència climàtica o salut, el primer mes de debat s’ha superat amb iniciatives que pivoten sobretot sobre pacificació de places i carrers i l’extensió del verd amb la reforma de parcs i jardins.

En el primer àmbit hi ha exemples com els de l’eix plaça John Lennon/Quevedo -lloc de pas de la comunitat educativa de L’Univers i dels veïns que venen i van de Bailèn- o punts més concrets com el pati del carrer Abdó Terrades -paral·lel a Còrsega i on es va fer alguna Festa Major alternativa- o el passatge Mariner -on a l’abril obrirà el nou casal de veïns Can Mariner.

En el segon àmbit hi destaquen la proposta de recuperació dels antics jardins del Pare Alegre, el popular Cottolengo, amb entrada pel carrer Marianao, un projecte que fa dos mandats va merèixer alguna idea preliminar des del Districte.

Més enllà d’aquestes propostes col·lectius ciclistes com Copenhaguen o BiciBCN han proposat carrils a Travessera de Dalt i a l’avinguda Vallcarca sud, el consell de l’esport ha plantejat renovar els vestidors del Nou Sardenya o remodelar la piscina descoberta de Can Toda. En habitatge també destaca la proposta d’adquisició d’un solar al passeig de la Mare de Déu del Coll amb Baixada de Sant Marià per cedir-lo en règim cooperatiu.

Colau torna a reunir-se amb els veïns de Grassot. Els veïns de Camp d’en Grassot seran els primers del districte que repetiran reunió amb l’alcaldessa en la dinàmica de trobades amb els veïns, dos anys després de la primera ocasió, el 3 de febrer de 2017. L’acte es farà aquest divendres 6 a l’institut Montserrat Roig (exSecretari Coloma) a partir de les 18.30 hores.

, , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *