La junta de portaveus tria Salutem i Josep Maria Contel a medalles d’honor

Gràcia proposarà en el ple del 10 de març (18.30 hores) les dues medalles d’honor que corresponen al districte per a l’historiador -i col·laborador de L’Independent- Josep Maria Contel i el pla de desenvolupament comunitari de la Salut Salutem, després que els grups municipals així ho hagin aprovat aquesta setmana per consens en junta de portaveus analitzant diverses propostes. En el ple els guardonats prendran la paraula.

Contel, que també ha estat guardonat anteriorment amb la medalla de la Guàrdia Urbana i la dels Mossos d’Esquadra, ha rebut el premi amb emoció. “Les coses no es fan pels premis però fa il·lusió que te’n donin un perquè se’n recorden de tu”, ha apuntat. Contel, recuperador de la memòria dels refugis antiaeris i actualment president del Taller d’Història de Gràcia, també compleix aquest any 40 anys de vinculació amb la Festa Major, on va començar-hi vinculat al carrer Verdi de Dalt i ara ostenta càrrecs de comunicació al comitè directiu de la Fundació Festa Major.

Salutem, per la seva banda, que funciona de fet des del 2005 quan s’anomenava Pla Comunitari de la Salut, afronta la tercera mostra d’entitats com a gran projecte del 2020, la qual se celebrarà per primer cop al Park Güell. “És un reconeixement als 15 anys del pla, anys lluitant per trencar amb una societat individualista per passar a la resposta conjunta”, han apuntat.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *