A Mike Lane, el millor homenatge

per Oriol Francolí, Castellers de la Vila de Gràcia

L’any 2013 durant la nostra estimada Festa Major, a la nostra estimada Plaça de la Vila i, per tant, a l’actuació més bonica de tot l’any pels Castellers de la Vila de Gràcia, vam patir la sotragada més gran de la nostra història. Un cinc de vuit feia llenya. A conseqüència de la caiguda en Mike Lane va patir una tetraplegia severa. Tres anys i mig més tard en Mike va morir. Després d’estar rumiant quin era el millor homenatge que li podíem fer vam decidir crear, conjuntament amb la seva família, la beca d’investigació mèdica Mike Lane.

Aquesta beca creiem que té components que la fan especial. Amb ella fem perdurar la memòria d’en Mike. També materialitza el fet que, malgrat la pena i el dolor, vam saber superar aquell moment amb serenitat, maduresa i solidaritat vers en Mike i la seva família; lluny d’amagar aquell fet desgraciat, l’hem volgut transformar en una acció altruista, generosa i plena de vida, ja que l’objectiu d’aquesta beca és premiar treballs en l’àmbit de la investigació que previnguin les lesions medul·lars i cervicals, en millorin la seva cura o augmentin la qualitat de vida de qui les pateix. Aquesta iniciativa, a més, és transversal, en el sentit que tothom qui pateix una lesió vertebral, sigui de l’origen que sigui (accident de trànsit, laboral, esportiu….) pugui beneficiar-se dels seus resultats. També és una aposta per a la investigació de casa nostra, ja que volem ajudar a què el talent científic no hagi de marxar més enllà de les nostres fronteres per a poder-se dedicar a la recerca. Es tracta, en definitiva, d’un orgull per la nostra colla.

Enguany és la segona edició de la Beca Mike Lane. L’any 2019 vam adjudicar el premi a un projecte de l’Institut Guttmann, hospital de referència en aquests tipus de lesions. Aquest projecte persegueix la millora de la capacitat respiratòria dels malalts amb lesions medul·lars, cervicals o toràciques. Actualment l’estudi ja està en marxa i cap a finals d’any ja en podrem veure els resultats; comprovarem i farem palès un dels objectius de la beca: millorar la qualitat de vida de les persones afectades. És per això que fem una crida a entitats, colles de cultura, comerços, associacions, clubs esportius, ateneus, casals i també a particulars que feu les vostres aportacions a aquesta beca, perquè com tots sabem la investigació mèdica necessita molts recursos econòmics per a que sigui efectiva. Sigueu conscients que qualsevol aportació econòmica, per petita que sigui, és molt valuosa. Tot suma i tot ajuda. Animeu-vos-hi!!!

Entreu al web dels Castellers de la Vila de Gràcia, www.cvg.cat , o al compte de Twitter @cvg_cat, i hi trobareu els enllaços per tal de poder-hi fer les vostres aportacions. Gent de la Vila i de més enllà, feu que aquesta beca, de moment modesta i primerenca, esdevingui una beca de referència de les lesions vertebrals, fem que Gràcia també sigui una vila implicada en la investigació mèdica. Des de els CVG us ho agrairem enormement.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *