“Em dic Valèria, tinc 24 anys, i m’han violat”

La carta de presentació del grup ANGELA és directe i contundent. Són la Valèria Aznar i el Fèlix Colomer, historiadora i cineasta. Defensen el trap social amb històries reals. La primera, la cançó i el vídeoclip Una de cada Tres -estrenat amb tota la intenció en el marc del 8M i seguint la línia del moviment #MeToo-, explica l’experiència terrible i traumàtica de la Valèria, que s’atreveix per fi a “confessar” però es troba amb la crítica i el rebuig d’una societat que es diu feminista però que acaba qüestionant la dona. “Passes per un procés personal molt difícil fins que t’atreveixes a fer-ho públic, i més quan l’abús es dona a l’àmbit més proper o familiar, que no està tan visibilitzat”, explica la cantant, que ha fet servir la música per denunciar aquest fet “tan bèstia”. Segons assegura la jove (formada en ballet a Gràcia), malgrat que també hi està present el poder masculí i la tendència a repetir estereotips, la música pot ser una eina eficaç per arribar a moltes dones, sobretot joves, que han patit experiències similars perquè s’atreveixin a denunciar-ho públicament. “Confio en aquesta nova generació compromesa, adolescents crítiques que tenen una perspectiva de gènere, que se n’adonen de les injustícies, entre totes fem comunitat, una xarxa solidària”, afegeix la Valèria. Com en el vídeo, on la maldat és derrotada per la força de la sororitat. Poder femení. No hi ha marxa enrera.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *