Futures mares en temps de coronavirus

per Valentina Baratti

Una amiga molt estimada i la meva cosina germana estan embarassades. Quan em van trucar per donar-me la notícia vaig plorar amb elles. Les dues viuen a la Llombardia, una de les regions més afectada pel virus. Elles dues no es coneixen, però els relats que em fan des de l’altre costat del telèfon són similars; la felicitat per esperar un nadó s’ha convertit en un malson. La por s’ha apoderat d’elles, sense consol. No poden sortir de casa. La parella s’encarrega de fer la compra, i quan torna a casa segueix una rutina de desinfecció general de la llar. No hi ha estudis oficials de com la malaltia pugui afectar el fetus, no hi ha respostes que les puguin reconfortar.

Un altre de les seves queixes és que la premsa de mig món estigui assenyalant als italians com els culpables de portar el virus a Europa. Totes dues sostenen que com el nord d’Itàlia és el principal motor econòmic del país, és normal que la probabilitat de contagi hagi estat més gran. També asseguren que la sanitat pública ha estat exemplar en la gestió de la situació.

I en aquest escenari catastròfic, la millor part que ens quedarà quan tot això s’haurà acabat, és la importància d’una bona sanitat publica. Totes les retallades econòmiques que any rere any perpetuen els governs, potser puguin aturar-se i que, per fi, s’entengui que és el més preciós que tenim com a societat civil.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *