Porta4 reneix com a L’autèntica per centrar-se en el públic infantil, la formació i el cinema

Després de l’anunci del gir en la programació i l’aposta absoluta pel públic de 0 a 6 anys (veure l’Independent 786), Porta4 fa el salt definitiu per engegar una nova etapa tot just quan es compleixen deu anys de l’obertura de la sala d’exhibició a l’espai del carrer Església: amb el nom de L’autèntica Teatre, el projecte es reformula fruït de la reflexió que l’equip de Verónica Pallini ha fet els darrers mesos, sobretot després del trasllat el 2018 a les noves instal·lacions al carrer Martí. “Quan vam veure com creixia l’àrea infantil i l’escola de cinema vam fer un treball reflexiu i vam veure la necessitatde tenir una línia clara d’especialització”, ha explicat l’antropòloga i actriu després de revelar el nom, relacionat amb “l’autencititat del valor social i teatral”, en tot allò que Pallini creu com “ser autèntic per expressar-se”.

Així, amb la nova programació -fixada els divendres (18h), dissabtes (11, 12 i 17h) i diumenges (11h i 12h), L’autèntica també oferirà residències artístiques orientades a produir espectacles per aquest públic, amb la pretenció, no només d’esdevenir un punt de trobada perquè les companyies investiguin des d’un punt de vista pedagòtic, sinó també en un sala on els artistes i col·lectius puguin arribar al públic.

L’escola de teatre i cinema -que compta ara amb més de 200 alumnes- també és un dels eixos bàsics de la nova etapa, on s’amplia l’oferta amb una formació integral en cine per a nens i joves, que també tindrran la possibilitat de poder crear les seves pròpies històries. Els nous cursos i tallers especialitzats per a adults també pretenen, a més de permetre als alumnes obtenir material per poder incloure als vídeobooks, oferir la possibilitat de tLreballar en projectes professionals.

La productora i el festival
L’autèntica Cinema serà la productora que impulsarà projectes destinats a festivals i que puguin servir com a plataforma de presentació dels alumnes. En aquesta línia vinculada a les arts audiovisuals, el projecte vol consolidar el festival de cinema i teatre que van estrenar l’any passat (“amb zero euros”). “Sabem que es fan molts festivals a la ciutat”, confessa Víctor Quintanila, director de l’espai de cinema i de la productora de L’autèntica, “però no existia cap que recollís la relació entre cine i teatre”. A més de les projeccions i representacions, durant un cap de setmana es duran a terme diferents activitats (xerrades, scape rooms o tallers). “Volem ser un nucli de trobada al barri i a la ciutat”, ha conclòs Verónica Pallini.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *