L’Ajuntament notifica a la discoteca Canela el tancament efectiu per a la setmana que ve

Societat

L’Ajuntament ha conclòs l’expedient sancionador contra la discoteca Canela del carrer Alegre de Dalt (l’antic KGB) per un mal ús de la llicència d’activitats, obert el passat desembre, amb una notificació de tancament de l’espai en un termini màxim de deu dies que expira la setmana que ve. Segons aquest dictamen, la discoteca viurà les últimes hores d’obertura aquest cap de setmana i ja no hauria de reobrir dijous de la setmana que ve.
La notificació es va fer divendres passat, 6 de març, segons apunten fonts municipals, a responsables de Triskel Canela, l’empresa que sobre el paper va canviar d’administrador únic el passat novembre i que encara assegurava a finals de gener a aquest setmanari que havia culminat el procés d’absorció de Setraspa, l’empresa originària del KGB i propietària de la llicència (vegeu L’Independent 786).

Els arguments que els serveis jurídics municipals han transmès a Triskel Canela detallen que “no s’ha acreditat a l’expedient”, un cop rebudes les al·legacions de l’equip d’advocats de l’empresa, “ni la transmissió de la llicència ni l’adquisició del capital de la societat titular de la mateixa”. També fonts municipals adverteixen que no hi ha possibilitat que Triskel obtingui una nova llicència per les restriccions del vigent pla d’usos de Gràcia i que també han fet arribar la comunicació a Núñez y Navarro, propietària de la finca perquè en tingui coneixement als efectes oportuns.

Davant d’aquesta situació final, el representant de Triskel, Alfredo Barrios, va intentar dimarts argumentar la continuïtat del negoci apuntant que oficialment “no ens ha arribat res”. Fonts de la família Llobet (Setraspa) van ser més precisos en el sentit de presentar encara un últim recurs contra la resolució municipal. Fonts dels treballadors s’han expressat amb certa resignació: a la pregunta “como estáis?” han respost “pues, aguantando!”.

L’Ajuntament aclareix que el recorregut de l’expedient és definitiu perquè “l’ordre és executiva” i per tant s’ha de complir “immediatament” encara que es recorri la resolució. Gerència del Districte, que ha assumit el tancament de l’expedient, fins i tot ha escurçat els temps d’execució per a ordres d’aquest tipus a la vista dels problemes de convivència que genera el local. “Si no es procedeix immediatament a precinte, el Districte ho farà en un termini de deu dies”, han resolt fonts municipals.

Afectats Canela: “És la notícia que esperàvem fa mesos”. L’última assemblea d’Afectats Canela va ser el 26 de febrer. El perfil baix final és l’estratègia que ha seguit la plataforma de veïns, que va reactivar les protestes que històricament hi havia hagut contra la discoteca KGB, mentre evolucionava l’expedient obert. “Aleshores se’ns van generar dubtes, ara tenim la confiança en el que diuen els serveis jurídics municipals”, diuen.