L’Europa es prepara per a les terceres eleccions de la història

El 2021 serà any electoral al Club Esportiu Europa i després de 14 anys tot apunta que els socis podran votar. A hores d’ara hi ha dues candidatures clares, l’actual president, Víctor Martínez, optarà a la reelecció per quatre anys més, i l’altre candidat serà el soci, David Prats, que està configurant l’equip i preparant el programa electoral.Si la cursa electoral arriba fins al final, tot just serien les terceres eleccions de la història del club, i les primeres des de l’any 2007, el del centenari del club.

Diversos motius han fet que a l’Europa només s’hagin viscut dues eleccions amb pràcticament 113 anys d’història, en determinats moments de la història del club no ho recollien els estatuts, en altres ho van decidir les autoritats franquistes i en els últims processos electorals es van donar pactes entre els aspirants o bé no es va presentar més d’una candidatura.
Les úniques dues eleccions escapulades daten de l’any 1984, quan es van presentar Joaquim Canillo i Josep Castro, i l’escollit va ser Canillo per 271 vots a favor dels 332 socis de ple dret, i en les segones, l’any 2007, els presidenciables van ser Guillaume De Bode i José ‘Pepe’ González, i va guanyar De Bode amb 249 vots dels 375 socis de ple dret.

La data de les pròximes eleccions hauria de ser a finals del mes de gener, a no ser que la junta directiva actual decideixi avançar-les. Al llarg de la seva història l’Europa ha tingut 35 presidents, dos dels quals van repetir mandat.

El futbol s’atura. Tant la Federació Catalana com la Federació Espanyola de futbol han ajornat totes les competicions durant els pròxims 15 dies com a mesura preventiva del coronavirus, i per tant els equips de l’Europa no disputaran cap partit durant les dues setmanes vinents. A banda, el club gracienc també ha suspès els entrenaments tant del futbol formatiu com de l’escola fins a nou avís i el Nou Sardenya estarà tancat durant aquest període d’inactivitat.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *