La Revolta de les Quintes manté les ‘expos’ però suspèn els actes al carrer

En només tres dies la celebració que Districte i colles havien dissenyat per commemorar els 150 anys de la Revolta de les Quintes ha canviat els plans a causa de les mesures preses pel govern de la Generalitat per contenir el coronavirus. Enguany, l’efemèride servia per atorgar un nou impuls a la festa organitzada cada any per Trabucaires, i sumar diferents activitats que entitats del districte han planificat sota el paraigües del 150è aniversari de la Revolta de les Quintes, i que s’havien de celebrar durant tot el mes d’abril, com ara la diada castellera el dia 5. Però ja dimecres, els grups de cultura popular que hi participen van decidir suspendre totes les activitats previstes al carrer (tant la representació anual de la plaça de la Vila programada pel 29 de març, com l’espectacle multimèdia, coordinat també per Sonsoles Santís i que estava reservat per al 4 d’abril), amb la idea de trobar una nova data.

Per contra, sí es manté -per ara- una de les novetats de la celebració d’enguany, l’exposició que està desenvolupant el Taller d’Història conjuntament amb l’Arxiu Muncipal, un treball comissariat per Josep Maria Contel i que es preveu que es podrà veure a la biblioteca Jaume Fuster a partir del 15 d’abril. Tot i les darreres notícies que han alterat els plans de la celebració i han obligat als organtzadors ha deixar en suspens la majoria d’activitats, l’exposició segueix en marxa només amb el dubte de si es farà inauguració oficial.

El programa del 150è aniversari també inclou una altra exposició elaborada pel Taller d’Història i que s’instal·larà a la Violeta a partir de l’1 d’abril. Aquesta mostra, de menys dimensions que la prevista a la biblioteca Jaume Fuster, serà itinerant i anirà rodant pels centres educatius de districte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *