Aminata Nagabila: “Treballo la moda amb teles del meu país, per no oblidar”

Amb només 30 anys ja ha fet aterrar a Catalunya els seus dissenys amb tocs de pagne, molt característics del seu país d’origen, la Costa d’Ivori. Amb una família àmplia, musulmana, a Burkina Faso, un pare amb tres dones i quinze fills, l’Ami té tres germans de sang i una mare que viu amb un nou company. Ella no s’ha casat i viu a Gràcia amb el seu nòvio com a parella de fet. La societat africana canvia.

Com una dissenyadora de Costa d’Ivori aterra a Gràcia?
Vaig nèixer allà i hi vaig aprendre la costura. Em va agradar molt i d’aquí em va fascinar la moda. És cert que durant un temps ho vaig deixar estar perquè tenia un restaurant a Abidjan fins que fa tres anys vaig conèixer el meu nòvio, un català que vivia allà, i aleshores van canviar moltes coses. Havia de decidir si quedar-me allà o venir aquí amb la persona que estimo.

Com es pren aquesta decisió? Com es deixa enrere el teu país?
Quan saps el que vols és fàcil prendre decisions. Tenia 27 anys quan vaig decidir-me i ara en tinc 30. Els meus pares ho van acceptar si això em feia feliç.

Hi va jugar el fet que Costa d’Ivori sortís d’una crisi política?
Costa d’Ivori ha tingut els seus problemes, però no és que jo decidís marxar per això sinó perquè m’interessava viure altres coses. I l’amor ajuda a prendre aquestes decisions!

El teu company et va animar a fer aquest salt?
Sí, molt. No és fàcil deixar enrere la família i tenir-la tan lluny. No coneixia ningú aquí. Només la seva família.

Has tornat a Costa d’Ivori?
No, però de fet només fa un any que som aquí.

Ara ja es pot dir que ets dissenyadora de moda.
És una dedicació que m’apassiona, que m’agrada i vull seguir amb això.

Què hi pot aportar la teva visió? Com has vist el nivell de la moda a Barcelona?
La moda a Barcelona es valora i això em dóna energia. Hi puc aportar molt. Tinc moltes idees i les vull fer esclatar. He presentat les meves primeres creacions al Christmas Market de la LCI.

Com definiries aquestes creacions?
Vestits llargs, de festa, i també de dia. M’agraden molt les teles del meu país, la dona africana, amb colors alegres. Ens agradem molt i anem molt elegants. Per això treballo amb aquestes teles, el pagne, per no oblidar i per dir que jo vinc d’allà.

Quin resultat has vist d’aquesta primera exposició?
M’ha anat bé perquè he hagut de produir i el disseny necessita inspiració. No vull vendre coses que no he fet. Cada vestit meu és únic ara mateix: en un puc triar un dia o dues setmanes.

Has conegut Antonella Messi…
A través de la botiga d’Immaculada Garcia, va venir a mirar nous dissenys. Em va agradar molt l’experiència.

Confies que les teves creacions es venguin en aquestes botigues?
Sí. El futur no està escrit. Ara acabo a LCI i després ja veurem.

Ets una gracienca més.
Sí. Vivim a Joanic. Fa cinc mesos que hi som. No tinc massa temps per passejar-hi. M’agrada que sigui un barri tranquil. M’agrada tot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *