El Dia del Teatre homenatja Ovidi Montllor i trasllada la celebració al Park Güell

El Dia Mundial del Teatre a Gràcia tindrà enguany dos noms protagonistes: Ovidi Montllor i el Park Güell. Si l’any passat l’autor homenatjat va ser Joan Brossa amb la lectura dramatitzada de la seva obra Al Caningó no hi ha àguiles, enguany serà l’artista d’Alcoi Ovidi Montllor qui centri el programa. I les lectures dramatitzades dels seus textos tindran lloc en un marc diferent, el Park Güell.

Aquesta jornada dedicada al teatre i que té diferents programacions arreu, la versió gracienca ha comptat en cada edició amb la col·laboració de diverses entitats de la Vila i dels seus grups de teatre com és el cas del Centre, que enguany també repeteix, tant en la lectura del manifest com en la dels textos que se’n facin a l’aire lliure, interpretats per diferents actors i actrius. Segons es va fer public a la comissió de cultura de dilluns passat a la biblioteca Jaume Fuster, l’acte del Park Güell encara s’estava enllestint “a nivell artístic”.

Un altre de les activitats destacades d’aquesta celebració és el projecte que es fa de manera conjunta amb els instituts del districte des del 2018, coordinat per l’actor i director Víctor Álvaro. L’activitat, una sèrie de lectures dramatitzades que l’alumnat prepara prèviament, s’havia de celebrar a la Fontana però fonts del Districte han confirmat aquest dijous que queda posposat per les mesures preses per Educació en relació al coronavirus, que insta a suspendre l’activitat que impliqui professorat o alumnat de diversos centres simultàniament. Tenint en compte que l’acte del Park Güell és a l’aire lliure i la previsió de públic limitat, el Districte, de moment, el manté.

Una biblioteca, un teatre i un jardí. L’acte central de la celebració del Dia Mundial del Teatre, que a Gràcia compta amb la seva pròpia versió -impulsada pel Districte en col·laboració amb entitats i sales- ha estat itinerant; el 2018 va ser a la biblioteca Jaume Fuster i l’any passat al teatre del Centre.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *