Badia fa una crida a minimitzar sortides i es compromet a atenuar les afectacions pel virus

Política

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, en una iniciativa insòlita però lògica per la situació de crisi sanitària, ha adreçat una carta a les veïnes i veïns aquest dijous en la qual fa una crida a minimitzar les sortides de casa i es compromet a atenuar les afectacions que es derivin de les mesures que estan prenent les administracions, especificant que el personal tècnic i polític del Districte -tancat a casa des de dimarts- segueix treballant. 

En un missatge institucional propi del màxim responsable polític a Gràcia, Badia arrenca la carta assumint la situació com a “molt complicada” i insta el veïnat a seguir les indicacions de les autoritats sanitàries “minimitzant les sortides de casa vostra, evitant els contactes i la vida social”, a més d’extremar la higiene.

Badia, recordant que les mesures “excepcionals” que s’han pres van en la línia de “disminuir el ritme de propagació del virus” per garantir “la capacitat de resposta del nostre sistema sanitari i sobretot de protegir la població més vulnerable, assumeix la responsabilitat d’haver pres decisions “insòlites” com aturar obres públiques, retirar punts verds mòbils o tancar els parcs.

Malgrat aquestes limitacions, el regidor de Gràcia, que fa un agraïment específic a les entitats que han cancel·lat acticitats o al veïnat organitzat en les xarxes de suport, admet que el Districte ha tancat però que “les vostres persones de contacte habituals segueixen actives per a qualsevol necessitat que tingueu”. “Tot l’equip de govern i jo estem treballant des de casa amb la vista posada en l’avui i en els mesos que vindran per poder tornar a la normalitat un cop haguem superat aquesta situació”, conclou.

El Districte, tancat i barrat. Ni la reixa oberta ni el dispositiu permanent de la Guàrdia Urbana. Aquests són els símbols de la greu afectació pel coronavirus que ha convertit Gràcia en una Vila fantasma en els últims dies. Els tràmits s’han de fer de manera telemàtica.