Cultura a casa: les recomanacions literàries, artístiques i feministes de les creadores de Gràcia

Ja sigui a títol individual o col·lectiu, artistes, músics o entitats culturals aprofiten el confinament d’aquests dies per compartir a través de les xarxes tot tipus de contingut: concerts, contes per a grans i petits, llibres o visites virtuals a museus d’arreu. Gràcia també s’ha sumat a aquest corrent que comparteix i fomenta la cultura, ara que tothom s’ha de quedar a casa. Exemple: les propostes de les Creadores de Gràcia, que animen a aprofitar el moment per “obrir les portes a artistes, reflexions, coneixements i debats que massa sovint no podem gaudir pel ritme de vida que portem”. Elles proposen tot un seguit d’enllaços per trobar cultura, reivindicació i feminisme, començant pel programa de ràdio Gracienques, on es poden trobar tots els podcasts d’aquest programa de ràdio que dinamitza la Josefina Altés i que dona a conèixer “la vida i l’obra de moltes dones gracienques excepcionals”. Pel que fa a la literatura, les Minerva proposen 100 llibres de dones reivindicatives, una pàgina on es poden descarregar de forma gratuïta fins un centenar de títols de diferents gèneres signats per grans artistes. Aquest apartat també inclou un enllaç per trobar llibres de pensadores que reflexionen sobre feminisme. I un altre enllaç que corre aquests dies per totes les xarxes socials: la biblioteca mundial digital. Inesgotable. A l’apartat d’infants, les Creadores proposen el fil de la tuitaire Selenita_So amb diversos contes per treballar les emocions, explicar el coronavirus o combatre la por. I per a les persones que prefereixin escoltar històries, la pàgina enllaça amb el poema Vida Nostra de la creadora de Gràcia Mercè Amat, membre del Projecte Minerva.

I en aquest recull de propostes, també s’han llistat tota una sèrie de documentals vinculats a temàtiques feministes. En destaca l’enllaç a “10 documentals feministes que empoderan y que no te puedes perder” o  The Celluloid Closet, un film sobre la història de la representació LGTBI en el cinema i altres mitjans audiovisuals.

Per últim, des de Creadores de Gracia.cat es pot accedir a- Píkara Magazine, una revista feminista de referència que ens ofereix continguts sobre una gran diversitat de temes relacionats amb la igualtat, i animen tothom a aprofitar l’oportunitt de dedicar-hi una mica més de temps a tots els debats que ens proposen. Val la pena.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *