Confinament en positiu

per Lola Capdevila

Aquesta columna no la tenia preparada però tot s’ha precipitat, com un tsunami, dels de veritat. Estem passant uns dies tancats a casa per decret i per responsabilitat. Vull creure que totes les mesures de prevenció i tota la dedicació dels serveis sanitaris i públics ens ajudaran a sortir d’aquest forat negre i que, una vegada superada aquesta fase de màxima alerta, en sortirem reforçats com a societat. Que el confinament ens servirà per ser més solidaris i més atents a tota la comunitat. Per aguditzar la imaginació i la relació amb les persones més properes que massa vegades deixem a banda. Atents a les xarxes i al mòbil però sobretot atents a les persones. 

Espero que aquest aïllament individual ens permeti reflexionar i enyorar la relació de grup i totes les petites coses, celebracions, reunions, manifestacions, festes… que donen sentit a la vida. 

Em pregunto si saber-nos tan fràgils ens portarà un canvi de consciència. Si servirà per evolucionar com a persones. Per valorar la vida, també la de milers de persones confinades a les fronteres de Grècia i Turquia, sense tant suport com el que tenim nosaltres. 

Haurem après a deixar de banda els cants de sirenes per tornar-nos a mirar l’ànima? M’agradaria pensar que sí, que tot plegat servirà per avançar com a éssers humans. 

Guardem l’energia i els petons i les abraçades que ara no ens podem fer. Aviat arribaran temps millors!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *