El debat del PAD i dels pressupostos s’allarga ja a finals de maig

El Pla d’Actuació del Districte, el full de ruta que ha de servir per establir les directrius polítiques en base a les prioritats socials dels quatre anys de mandat, va arrencar amb força el passat 5 de febrer amb l’impuls afegit del debat sobre els pressupostos participatius, més enllà del pla pilot que en aquest últim àmbit ja es va viure a Gràcia i a l’Eixample en el mandat passat. Però la crisi sanitària va impedir que les sessions continuessin: entre comissions, consells de barri i sessions específiques se’n van fer 13 i fins a vuit ja no es van poder celebrar. La primera víctima va ser el consell de barri de Vallcarca del passat 12 de març.

En un primer moment, el Districte va anunciar la suspensió de quasi totes les sessions com les específiques de gentrificació (18 de març) però encara confiava a mantenir l’específica sobre el futur del Jardí del Silenci del carrer Encarnació (28 de març). L’allargament de la crisi ha obligat a suspendre-ho tot i a derivar l’activitat al portal decidim.barcelona amb una nova data límit per fer aportacions: el 22 de maig.

El portal decidim.barcelona, en aquest sentit, després de rebre una única aportació en l’àmbit de Gràcia de l’activista Jordi Altarriba el passat 16 de març a favor de voreres més amples, s’ha reactivat aquesta setmana amb les aportacions que encara es van fer de manera presencial als consells de cultura i d’emergència climàtica o als consells de barri del Coll o de la Vila de Gràcia, dels quals en van sorgir una seixantena de propostes i això ha permès arribar a les 123 iniciatives locals. 

Entre les idees més rellevants hi ha la pacificació de Torrent de l’Olla, l’ampliació de la zona de jocs de la plaça John Lennon, la reforma integral del centre cívic El Coll-La Bruguera, el carril bici del carrer Escorial  o la creació del Museu Virtual de Gràcia i Imaginari Festiu interactiu.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *