La promoció de pisos de luxe a l’antiga seu de CDC de Còrsega s’amplia però no reactiva les obres

Aviat farà quatre anys que l’eix Jardinets-Còrsega, una de les zones del districte de Gràcia amb més densitat de pisos i places d’oferta turística en relació a veïns, va fer un salt endavant en aquesta dinàmica amb l’anunci per part d’un grup inversor asiàtic de la compra de l’antiga seu central de CDC, al 331 del carrer Còrsega. El partit, que s’hi havia instal·lat allà el 1998 comprant unes oficines d’Enher, va deixar el bloc d’oficines a mitjans del 2016 avalant l’espai com a fiança del cas Palau, i a finals d’aquell any es va anunciar el projecte de gran rehabilitació per encabir onze pisos de luxe d’entre 200 i 400 metres quadrats.

El temps ha passat sense grans canvis a l’interior, més enllà de la primera empenta d’obres d’enderroc intern, i res s’havia mogut en els últims mesos fins a aquest mes de març, quan la Gaseta Municipal de Barcelona va fer pública una modificació del projecte de la llicència ja concedida. Seguint amb l’endarreriment habitual que l’Ajuntament registra entre les llicències concedides publicades en aquest butlletí municipal respecte de quan s’han atorgat, la modificació de Còrsega 331 datava de l’octubre de 2019.

La nova proposta amplia la promoció immobiliària dels 11 habitatges previstos  a un total de 19 i hi detalla a més a més “un local comercial, espais comuns, 19 trasters, 28 places d’aparcament per a cotxes, 8 places per a motos i 36 places per a bicis”. Fonts coneixedores del projecte, que no es pot consultar en detall pel tancament de les oficines municipals com a conseqüència de la crisi sanitària, han apuntat que el principal canvi limita els nous pisos a no més de 200 metres quadrats per “raons comercials”. Altres fonts pròximes a la promoció han afegit que el canvi no obeeix a una reactivació immediata de les obres, tenint en compte sobretot que la reforma ara mateix obligaria a cedir un 30% de la finca per a habitatges de protecció oficial.

Queixes per manca de precaució sanitària a les obres de Vedruna

Veïns del carrer Gran s’han queixat aquesta setmana, a vegades a crits des dels balcons, per la manca de precaució sanitària que al seu parer s’estaria cometent en les obres d’ampliació de l’escola Vedruna. En el debat sobre les obres majors activades, aquests veïns han explicat que a l’obra no es porten mascaretes ni guants ni es mantenen les distàncies.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *