“El menjar és un dels detonadors de records més poderosos”

per Carina Bellver

El confinament pel coronavirus ho ha parat tot. També l’activitat de l’Associació Gastronòmica Ignasi Domènech, que comparteix espai a la Bodega del Sol, un dels establiments d’aquesta emblemàtica plaça. Fa només un parell de mesos que la flamant entitat va començar a rodar amb l’objectiu d’experimentar, divulgar i promocionar el maridatge gastronòmic a través de tasts, xerrades i degustacions.

“Tenim un objectiu didàctic: explicar el valor de les cerveses artesanes, dels vins i dels licors a través del seu procediment de producció i del maridatge gastronòmic. A vegades, no es consumeixen certs productes no pel cost sinó per desconeixement”, assegura Gerardo Barrera, col·laborador i membre d’aquesta associació que, amb el seu nom, vol retre homenatge a Ignasi Domènech, un dels grans mestres cuiners i gastrònoms catalans de postguerra, autor d’una trentena de llibres. Entre ells, destaca La cocina de recursos. Deseo mi comida, en què relata els anys terribles de la Guerra Civil a través de receptes que rescaten la cultura gastronòmica de la precarietat. Ara bé, l’autor és més conegut per La Teca, tot un clàssic i best-seller de la cuina catalana casolana. “El menjar, més enllà de ser un art, és possiblement un dels detonadors de memòries i records més poderosos que existeixen”, afegeix el Gerardo.

L’entitat es va estrenar amb la nit basca, un tast-maridatge de cerveses i pintxos euskalduns. Ara la seva activitat està en stand-by per la quarantena però esperen poder reprendre el seu calendari d’activitats farcit de propostes, entre les quals, la possible presentació d’una cervesa artesana vinculada al festival Rec d’Igualada i activitats didàctiques a l’entorn dels vins biodinàmics. Per a aquells interessats, fer-se’n soci no té cap cost. L’únic requisit per formar-ne part és ser major d’edat.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *