Vallcarca, Vallmitjana, verd i virus

per Sílvia Mayor, portaveu de JxCat al districte de Gràcia

Sembla que aquest mandat, la lletra V serà la que marcarà gran part de l’agenda política del districte. Primer de tot, la que més ens preocupa aquests dies: el virus Covid19 i la malaltia que porta associada, la Covid19. Una situació de propagació descontrolada del virus que es veia venir i a la qual, tot i així, li ha mancat una reacció contundent del govern espanyol. Només ha reaccionat quan les comunitats autònomes han pres decisions per les quals estaven legitimades i quan no han pogut suportar més la pressió. I així, no es governa. I, quan es decideixen a fer-ho, el primer que fan és allò més inconvenient: recentralitzar competències quan tothom sap que qui millor coneix el territori i el seu funcionament és qui governa allà. Això ens demostra que ni PSOE ni el seu company de viatge, PODEMOS, confien en l’estat de les autonomies ja que, a la que hi ha una crisi, els treuen tot el poder. Vaja. 

Malgrat tot el desgovern espanyol, des d’aquí vull agrair la seva dedicació a tota la gent que forma part dels serveis essencials i que fa que la resta de ciutadans pugui trobar els mercats i botigues amb menjar i els productes imprescindibles, així com l’atenció sanitària que està fent un sobreesforç brutal. Gràcies. La resta de la gent us ho agraïm d’una forma humil cada dia a les 20h, aplaudint-vos sincerament des de cada finestra i balcó.

Canviant de tema, una de les sorpreses d’aquests dies de confinament és la notícia apareguda en aquest mitjà la setmana passada sobre Vallmitjana i l’MPGM d’aquesta zona. I dic apareguda en aquest mitjà perquè és així com la major part de grups municipals i els veïns afectats s’han assabentat del que fa l’Ajuntament. Això és política de barri, a peu de carrer? Enterar-te pels diaris del que govern de districte vol fer? De debò? Pressionar als veïns perquè es decideixin en una reunió on-line enmig de la lluita contra aquesta pandèmia? Ara mateix, els veïns de Gràcia i d’arreu estan preocupats pel confinament, per gestionar la logística familiar, per vigilar que el virus no es propagui, per saber si mantindran els seus llocs de feina, per calmar les criatures a casa, que sovint no entenen per què no poden sortir al carrer… I ara ve el govern de districte i algun grup de, en principi, l’oposició, a escalfar-los el cap amb decisions urbanístiques? Va, home, va. Això no és política propera ni transparent, això és un despropòsit i una manera de fer molt dolenta. Ja deien, que en les situacions de crisi surt el millor i el pitjor de cadascun…

Vallcarca i verd, les 2 V que em manquen per parlar: és evident que augmentar les zones verdes a les ciutats és una de les coses en les quals estarem d’acord la majoria de la gent, però ara resulta que, quan parlem de Vallcarca, augmentar les zones verdes i fent una Rambla Verda per gaudi dels veïns, no és bo. No s’entén. Portem anys i panys parlant de Vallcarca i tot perquè el govern de districte no s’atreveix a decidir res. I, des de la por, no es pot governar. Mà estesa per parlar, sí, com sempre. Però no només quan govern té por de decidir sol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *