Doble front veïnal pel permís de l’Ajuntament a nous blocs amb l’alçada màxima del pla general

“El carrer Maignon acabarà semblant un congost?”, va apuntar el veí del carrer i periodista Luis Hidalgo en l’últim consell de barri de la Salut. La història es repeteix sis mesos després del cas que un altre grup de veïns, en aquest cas del carrer Repartidor van obrir (i encara no han tancat), al voltant de l’alçada màxima que permet construir l’Ajuntament a les noves promocions immobiliàries, seguint el vigent i sovint caduc Pla General Metropolità i no atenent a la realitat edificada en el carrer. El problema és el mateix a Repartidor i a Maignon, i és complex, però no per això s’ha de deixar d’explicar.

En el cas de Repartidor, un carrer situat a segona línia de Vallcarca, la pugna anava de pocs centímetres però va viure dos recursos administratius i ara és a punt d’entrar en la via judicial contenciosa. L’Ajuntament va deixar aixecar una nova promoció immobiliària a 15,8 metres atenent als 8 metres d’amplada oficial (segons el PGM) i no als 7,62 màxims que un informe oficial encarregat pels veïns certificava i que contraposava l’argument del PGM a la realitat, i que hauria limitat l’alçada del bloc als 12 metres. “L’edifici de Repartidor ha creat un precedent”, adverteix Michaela Plettinger, en nom dels veïns organitzats, alhora que posa com a nous exemples altres casos al barri i al Poblenou. Al bloc de Repartidor, malgrat la polèmica, ja hi han començat a entrar els nous inquilins.

En el cas de Maignon, a banda del recurs administratiu d’alçada, presentat el passat 28 de febrer, hi ha un precedent de context dolorós també protagonitzat per l’empresa encarregada de construir una promoció d’11 pisos a la cantonada de Maignon amb Mare de Déu de la Salut. L’anomenat Cas Francisco ha tingut impacte mediàtic pel veí de 80 anys de Maignon 6 a qui van fer fora de casa malgrat tenir contracte vigent i que ha acabat vivint en un hotel pagant-s’ho de la seva butxaca. L’Ajuntament, en aquest cas, ha resolt amb data de desembre de 2018 un decret de concessió de llicència d’obres majors per a un edifici de 19,05 metres d’alçada (planta baixa + 4) contra el qual els veïns s’hi revolten. “La altura reguladora màxima establecida para este proyecto no se corresponde con la realidad al tomar como punto de medición de 16 metros fijada por el planeamiento y no los 8 metros que actualment posee el vial en más del 80% de su superfície”, apunta el recurs d’alçada. Només tres edificis en tot el carrer estan enretirats i tot i així marquen la legalitat que els veïns interpreten com a irreal y perjudicial.

Els Serveis Tècnics del Districte, consultats per aquest setmanari, són taxatius en la resposta que ja ha fet tombar els dos recursos administratius en el cas de Repartidor i que ara s’avalua en el cas de Maignon. “Mana el planejament”, han apuntat fonts municipals. A Maignon, en els 15 fulls del recurs presentat també es critica l’exoneració de fer 11 places d’aparcament per a turismes i el canvi a 11 places per a motocicletes.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *