Tornarem

Foto: Mercè Serramalera

per Josep A. Torralba

Viure moments difícils et fa veure les situacions des de molts punts de vista. Veus la sort i la desgràcia com t’afecten alternativament i no pots tenir sempre un somriure. Ens han deixat alguns dels que jo anomeno tòtems de la vida gracienca, d’altres han superat la malaltia i la majoria són a casa seva, fent el que es pot.

Com sempre en aquests casos excepcionals, les administracions ens demanen el millor de nosaltres per superar les dificultats i, com sempre, complim amb aquesta petició amb Matrícula d’Honor. Gràcia té la meravellosa sort de tenir un teixit associatiu envejable, però moltes d’aquestes associacions s’han trobat sense poder fer les seves principals activitats: ajornades, inviables, mirant a veure què es podrà dur a terme i en quina època serà, trobant-se a través de les pantalles, ateneus tancats, ERTOs, sense ingressos de molts tipus, a l’espera d’una complicada tornada a la normalitat.

Aquí és, com en qualsevol vessant, on voldré veure la nota que trauran aquestes administracions. Entendran aquestes dificultats? Sí, estem centrats en el tema sanitari, però tots haurem de continuar fent feina i ajudar a recuperar-nos. Avançar pagaments de convenis i subvencions, que no s’ha fet, i, perquè no, apujar-les per donar un cop de mà, entendre que hi ha coses que no es podran fer ni justificar i no per això obligar a tornar part dels diners, en resum, ajudar-nos, sense més. Potser també treuen Matrícula d’Honor, perquè així és la vida a vegades, una sorpresa contínua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *