L’Ajuntament engega el procés de gestió cívica de Can Carol i facilita l’accés als moviments socials

Les obres de Can Carol estan aturades, com totes les obres públiques del Districte entre les quals a Vallcarca també hi ha el nou bloc d’habitatge públic als números 93-95 de l’avinguda, però l’Ajuntament ha activat com a acord de la comissió de govern de la setmana passada les bases per adjudicar la gestió cívica de l’equipament, obrint així el model de gestió a la possibilitat que el gestionin els moviments socials del barri que hi han mostrat interès. 

Aquest tràmit engega la paperassa quan, segons fonts municipals, encara queden almenys tres mesos de treballs de condicionament de l’espai (quan es pugui reprendre la reforma) i quan no s’ha tancat l’avantprojecte de reurbanització de la plaça Farigola, que va o hauria d’anar en paral·lel a tota la remodelació d’aquella zona.

L’acord de la comissió de govern no només aprova les bases -que s’explicaran dimecres en una sessió telemàtica- sinó que també convoca el concurs especificant “la presentació de projectes de gestió cívica” i autoritza una despesa de 105.000 euros en concepte de subvenció màxima a l’adjudicatari final, que es cobriran amb els pressupostos públics de 2020 i 2021. La suma correspon, segons les bases, a 35.000 euros des de l’1 de juliol de 2020 fins a final d’any, i 70.000 euros per a l’any 2021.

La Federació d’Entitats Amigues de Can Carol i Consolat (FEACC), constituïda el 2019 amb l’objectiu d’assumir la gestió dels dos espais seguint aquest model cívic que ja s’aplica en altres espais de la ciutat com l’Ateneu l’Harmonia de Sant Andreu, ha estudiat aquesta setmana la poca informació disponible i ha evitat confirmar si fa el pas. 

No obstant això, la junta ha explicat que el document inicial de 40 pàgines que va estructurar amb l’objectiu de presentar la seva candidatura a gestió cívica s’ha reforçat en els últims mesos amb l’assessorament d’entitats com Torre Jussana i Casa Orlandai pel que fa als apartats legals i administratius i mecanismes de governança.

“Creiem que tenim un projecte encara més potent, il·lusionant i que gaudeix del suport de nombroses entitats”, apunta la junta. La Federació està integrada per l’Observatori de Vallcarca, l’Associació de Veïns Som Barri, l’Associació ECOS-Antic Forn, Ateneu de Vallcarca i l’Associació de Festes Alternatives de Vallcarca.

Torna el mercat de pagès amb mesures d’accés especials. El mercat de productes de proximitat de Vallcarca recupera l’activitat dissabte 25 amb un únic accés com a mesura principal de precaució per complir les distàncies de seguretat sanitària imposades. La iniciativa, que es va ajornar el 20 de març, es farà de 10 a 14 hores a la plaça del metro de Vallcarca i hi participaran parades de pa, fruita i verdura, formatges i embotits, llegums, conserves, olis i espècies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *