El Tandoku Renshu, la clau del judo en les setmanes del confinament

El confinament ha fet sortir a la llum la part més creativa i imaginativa dels monitors esportius que sense accés a les instal·lacions han hagut de reinventar-se des de casa, i els monitors de judo no n’ha quedat al marge. És possible la pràctica del judo sense parella, sense contacte o sense un tatami? La resposta la tenen des de Judo Nou Barcelona i és afirmativa. Aquesta organització es dedica a la promoció d’aquest esport en edats escolars a més de 450 nens i nenes treballa a Gràcia a l’Escola Turó del Cargol, l’Escola Reina Violant, els Lluïsos de Gràcia o l’Escola Pia Balmes, i en total una desena de centres a Barcelona. Com passa en la resta d’esports, plataformes com Whatsapp, Instagram o Zoom s’han convertit en imprescindibles aquests dies per mantenir el contacte, amb tant amb els alumnes com amb els centres, i el president del Judo Nou Barcelona, Òscar Gispert, explica com les han adaptat a aquest esport: “Ens estem centrant en aquelles pràctiques del judo que no requereixen una parella, el Tandoku Renshu és una pràctica individualitzada que serveix per tecnificar el gest, polir el detall del gest. En el judo és molt important l’articulació dels gestos i la coordinació, i són les tasques que intentem treballar més aquests dies”. 

Des de l’entitat fan sessions personals i sessions per a grups en funció de les edats, i expliquen que estan obtenint molt bona resposta com demostra la presència habitual d’entre 20 i 50 alumnes per classe. “Hem hagut de buscar fórmules atractives d’aprenentatge, pel treball físic i de coordinació hem utilitzat el cinturó del quimono per treballar aspectes del moviment i l’agilitat de les cames, hem substituït els cons que fem servir normalment a les classes per les sabatilles d’estar per casa o hem fet reptes amb el paper de vàter fa unes setmanes quan es va posar més de moda”, explica l’Òscar. Des de Judo Nou Barcelona treballen aquests dies amb l’objectiu de mantenir la forma dels judokes, engrescar-los i que no caiguin en l’apatia: “creiem que és important que trenquin la rutina, deixem espai perquè es vegin, se saludin i parlin, a banda de la pròpia pràctica esportiva”, detalla.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *