La concreció del pla de dinamització comercial centrarà el debat del ple telemàtic

El segon informe del pla de contingència, presentat ara fa quinze dies als grups municipals pel regidor de Gràcia, Eloi Badia, va aportar com a novetat l’elaboració d’un pla de dinamització comercial que permeti remuntar el perill de tancament d’una part del petit comerç del districte. “S’està treballant en un pla de dinamització comercial per quan s’aixequi l’estat d’alarma”, apuntava el document, sense més concrecions. El ple del 5 de maig (18.30 hores) se centrarà en aquest àmbit més enllà de l’informe del regidor.

Tant JuntsxCat com, no contents amb les explicacions poc concretes d’aquella última sessió han presentat dues proposicions similars: la dels republicans demana que s’identifiqui i s’avalui els comerços “que veuen amenaçada la seva supervivència”, es faci una intermediació entre propietaris i llogaters, s’implementi la taxa per a grans empreses de comerç electrònic i es garanteixi la sostenibilitat de les associacions que aquests mesos no han pogut cobrar quotes; la de JxCat posa èmfasi en una plataforma online a nivell de districtes que Esquerra esmenta també però a nivell de ciutat i a més els exconvergents defensen que es generi una línia de subvencions al comerç per a la compra d’EPI i mesures de seguretat i higiene. Ciutadans, per la seva banda, en un to més general, presenta com a proposició la creació d’una taula de reactivació econòmica amb especial atenció sobre autònoms, comerciants i restauradors i que això es vegi reflectit en el nou Pla d’Actuació. Finalment, el grup de BCNxCanvi centra la seva proposició de defensa del comerç en “la formació i preparació de les nostres pimes i autònoms per a la digitalització i la venda a través d’internet, especialment els comerços de proximitat”.

El regidor estrena un nou òrgan de resposta online als veïns. Dos dies després del ple online del 5 de maig, Gràcia estrenarà El regidor respon, que no substituirà les audiències públiques. La trobada permetrà als veïns fer preguntes que cal presentar al canal Decidim 48 hores abans. La sessió serà a les 6 de la tarda del 7 de maig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *