Bailèn es pacificarà amb aires de superilla al seu pas per davant de l’escola L’Univers

El mandat 2015-2019 va arrencar ara fa quatre anys amb els primers dibuixos de tres noves superilles que s’havien d’encabir a l’entorn del Passeig de Sant Joan en els límits dels carrers Bailèn, Travessera de Gràcia, Còrsega i Sardenya, deu anys després del naixement de les primeres superilles a la ciutat al nucli històric de Gràcia. Hi va haver almenys una sessió de debat inicial, però la promesa del govern municipal de no executar res mentre hi hagués el mercat provisional de l’Abaceria en aquella mateixa zona va endarrerir el projecte. 

Amb el nou mandat i la nova majoria de govern, la visió de superilles s’ha modificat i ampliat cap a la idea d’eixos pacificats i la pressió dels centres educatius perquè es prioritzi la pacificació dels seus entorns -després de la mort d’un infant- ha accelerat algunes demandes que a Gràcia encapçala sobretot l’escola L’Univers del carrer Bailèn.

L’Univers va ser el primer a demanar la peatonalització del seu tram, un mes després del cas mortal a Sant Martí, amb una proposta que incloïa també la millora de l’àrea de jocs de la plaça John Lennon -a la part del darrere del centre educatiu- i afrontar la problemàtica de trànsit que en aquest espai hi ha per l’ús que fan les motos de carrers secundaris que l’inclouen per evitar semàfors de Travessera de Gràcia i Bailèn.

Dimarts els serveis tècnics van presentar a l’AMPA de L’Univers una proposta que no diferirà del resultat definitiu perquè ha estat ben rebuda i que es basa en la integració del centre en el pla Protegim les Escoles amb Bailèn passant a ser d’un sol carril amb velocitat 30 km/h i la duplicació de metres de la vorera Llobregat. Segons el projecte del Districte, es col·locaran jardineres i pilons i es dibuixaran àrees de joc a terra on abans hi havia un carril de circulació. L’AMPA ha insistit a demanar el canvi de sentit entre Travessera i Pare Claret.

Canvi de sentit a Quevedo. Pel que fa a l’eix secundari Quevedo-Lennon, el Districte ha acceptat canviar el sentit de circulació actualment de baixada i central en el recorregut intern que fan les motos per anar entre Torrent de l’Olla a Bailèn utilitzant Perla, Montmany i Quevedo. La reforma de la plaça s’ha derivat al debat del Pla d’Actuació.

, , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *