Javi Sánchez, director esportiu

per David Prats Lara, soci del Club Esportiu Europa núm. 294

El passat 25 d’abril, Javi Sánchez va anunciar la seva retirada com a jugador. L’exdavanter escapulat, de 36 anys, tanca una carrera futbolística exitosa esportivament i personal: més de 150 gols marcats i la consecució de la Copa Catalunya amb l’Europa.

Uns mesos abans de saber que el Javi es retiraria aquesta temporada, jo vaig prendre la decisió de presentar-me a les eleccions del CE Europa. Des de l’octubre del 2019 que estic treballant en la construcció d’aquesta candidatura, aprenent de les aportacions de tots els professionals i socis del club. He parlat també amb algunes persones que han passat pel Nou Sardenya com el Javi. I tinc clar que ell serà el director esportiu si guanyo les eleccions. En Javi reuneix les qualitats imprescindibles per al càrrec. Coneix el món futbolístic (jugadors i entrenadors), aporta il·lusió i té un caràcter afable en les relacions personals però alhora fort per defensar els interessos del club. A més, a més, la seva formació professional com a educador d’infants li dona un valor afegit.

Considero necessari recuperar aquesta figura màxima en l’estructura esportiva de l’Europa per a resoldre situacions com la dels fitxatges. Actualment quan una posició de joc s’havia de reforçar, en el mateix fitxatge es donaven tres versions diferents: o que no hi havia diners o que no calia o per fonts externes que les negociacions no havien reeixit. En les darreres tres temporades en el mercat d’hivern, l’equip va perdre competitivitat amb la sortida d’alguns jugadors (Javi Navarro, Fode i Gabi) que no es van substituir. Això no es pot repetir en el futur. L’existència del director esportiu permetrà disposar d’una base de dades de jugadores/rs, assistir a nombrosos partits i establir contactes amb representants i altres clubs per possibles cessions.

D’altra altra banda, el director esportiu participarà en la contractació de coordinadores/s, entrenadores/s i jugadores/s que reuneixen uns nivells òptims en formació esportiva, ètica i perfil futbolístic. També donarà suport al cos tècnic, alliberant-los de contractar jugadores/rs i serà el pont de diàleg amb la junta directiva.

A més, a més, haurà de fer reunions amb la coordinadora del femení per redreçar la pèrdua de categoria i de nivell respecte a altres clubs que ens han sobrepassat. També reforçar l’estructura, que te esquerdes des de l’inici fins a l’última etapa de formació.

Finalment, les funcions de Javi Sánchez en l’apartat formatiu, serà incrementar la participació del club en tornejos, assistir a entrenaments i partits, fer reunions amb les/els coordinadores/rs i entrenadores/rs per establir protocols de la metodologia a seguir.

Penso que és la persona adient i que complirà els objectius. No dubto, tampoc, que la seva elecció agrada a la família europeista, a qui aprofito per a saludar i abraçar simbòlicament des d’aquest setmanari. Salut i ànim per a tots vosaltres i per a tot Gràcia!

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *