Fundació Aspasim

per Conxa Garcia

Parlem d’Aspasim perquè va néixer al barri d’El Coll de la mà de Maria Mullerat, però són totes les entitats de l’anomenat Tercer Sector, que ja abans denunciaven una manca de suport, les que pateixen una situació de precarietat davant la pandèmia. Aspasim i les entitats d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual greu amb necessitat d’acompanyament permanent veuen multiplicades les despeses amb motiu del Covid. El que suposa una necessitat de liquiditat imminent per la compra extraordinària de material, desinfecció i pagament del personal complementari a les baixes per confinament. Aspasim atén durant el curs entorn a 284 persones amb discapacitat intel·lectual severa en escoles, tallers i llars. D’aquestes, 70 estan vivint en 10 llars Residència en diferents barris de Barcelona. Algunes d’elles tutelades per la Generalitat i d’altres entitats. Les famílies fan tot el que poden i s’està demanant ajut a la ciutadania, però el que cal és que l’administració pública es faci càrrec de tantes despeses com sigui possible, ja que les aportacions d’informació, material i recursos són fins ara insuficients. No podem deixar abandonades les entitats que tenen cura de les nostres persones més vulnerables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *