Ara sí que s’apaga la música a Gomis 42

Al carrer Gomis 42 de Vallcarca fa mesos que no hi sona música. Els últims compassos els va marcar durant dos anys la sala El Pumarejo, que ara s’ha traslladat a l’avinguda del Carrilet de l’Hospitalet i efectivament va ser la nit del 31 d’agost de 2018 quan es va fer l’últim concert amb grups clàssics del segell Ojala esté mi bici, com Tilde, Nalga, Caja de Ordenación número 4 i Zozobra. A finals d’aquell setembre la gent del Pumarejo explicava l’adéu a aquest setmanari (vegeu 724). Els propietaris volien vendre l’edifici sencer, i ja hi ha projecte immobiliari. Així ho certificava aquesta setmana un anunci oficial a la Gaseta Municipal de Barcelona, en la difusió periòdica de les llicències d’obra atorgades. A Gomis 42 s’hi farà un nou edifici amb 12 habitatges, 12 aparcaments i sis trasters, i així es tancarà la història d’una de les finques més importants en la història musical del nostre país. 

Als anys 80, com a estudis Aprilia, s’hi van enregistrar el primer disc de Sopa de cabra, també dit Sopa de cabra, i també el primer de El Último de la Fila, i Manolo García i Quimi Portet també hi enregistrarien parcialment el segon, Enemigos de lo ajeno, i el tercer, Nuevas Mezclas. Als anys 90, ja com a estudis El Laboratorio, s’hi va establir el segell de crossover Liquid Records amb bandes de referència com els Afraid to Speak in Public. 

Però com recordava el 2013 el músic i extreballador dels estudis David Puente pels Aprilia/El Laboratorio hi va passar molta gent. “Lo llevaba un técnico canadiense muy reputado de la época, Peter Eichenberg, junto a los hermanos Peribáñez”, comenta Puente a la revista digital Clubbing. A Gomis 42 no hi van arribar a gravar grups com el seu, els tecnos Autoplex, on hi compartia sons avançats per a l’època amb l’actual president de Gràcia Solidària, Frederic Callís. Però aquesta ja és una altra història.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *