Carme Catà

per Conxa Garcia

Ens agrada donar a conèixer dones anònimes gracienques que han deixat petja entre les persones que les van conèixer i que han aportat la seva creativitat a la nostra col·lectivitat. Us parlarem d’una d’aquestes dones, d’una creadora gracienca que va dedicar la seva vida a la nostra cultura i que, la setmana passada, ens va deixar als 85 anys: la Carme Catà i Altés, poetessa, activista cultural i persona de gran humanitat. Va viure al Passeig de Sant Joan i col·laborà amb diverses entitats del barri, com la ja desapareguda El nostre Casal. Formava part del grup Poesia Viva, fundat a la nostra ciutat amb la finalitat d’estendre el fet poètic en català i des d’on va participar, des del 1976, en les actuacions setmanals que feien a la Cova del Drac al carrer Tuset. Va participar en nombroses vetllades poètiques, presentacions musicals, tertúlies i xerrades tant a Barcelona com a d’altres indrets. També en programes radiofònics i televisius. La seva veu s’ha escoltat tot recitant poemes propis i d’altres poetes a Ràdio Estel, amb el grup Vivaldi, al Teatre Corpus… Va publicar quatre llibres: Poemes, L’arbre del temps, Remors de silenci i Poemes al vent. Les seves veïnes trobaran a faltar els seus versos per Nadal i Sant Jordi, penjats a les botigues que ella freqüentava.

, ,

1 thought on “Carme Catà

  1. Bon día,
    Els propietaris dels bars del barri de Gràcia seguim sense poder tirar endavant amb els nostres negocis. Mentre en altres barris com a Sant Gervasi, Horta, veiem com els negocis amplíen les seves terrasses, aquí a Gràcia els tècnics encara no s,han mirat els expedientes. Trist, no? Sr. Eloi Badia, regidor d,apuest barri, faci alguna cosa per ayudar als que nomès volem poder subsistir amb el nostre treball JA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *