La mobilització pels presos dels dilluns torna per sorpresa

Política

https://www.youtube.com/watch?v=MKgOZ19SfLc

No hi havien faltat ni un sol dilluns des que la justícia espanyola va començar a engarjolar els dirigents independentistes. Més de cent convocatòries. Però la crisi sanitària, com amb tot, va aturar des del 16 de març la concentració setmanal a la plaça de la Vila que organitza la plataforma Gràcia Llibertat i la protesta va passar a fer-se a través de les xarxes. Dos mesos després aquest dilluns, si bé ja s'havia anunciat una trobada virtual més amb la presència de l'actor Manel Barceló -darrerament implicat en la reivindicació veïnal per salvar Can Vallmitjana-, un nucli dels impulsors havia quedat a la plaça per fer una acció simbòlica, una pintada a terra i unes flors, però el boca a boca va córrer depressa i finalment s'hi van aplegar unes desenes de manifestants, que també hi van aportar algunes espelmes. El retorn, que oficialment s'havia de fer dilluns que ve, es va avançar vuit dies i no hi van faltar aplaudiments i crits a favor de la llibertat dels presos polítics.