We Count ja aterra els sensors a Gràcia

El front veïnal per evitar el repunt de la contaminació ambiental s’ha començat a coordinar aquesta setmana entre la plataforma Ideas for Change i la plataforma Fumuts a Ros de Olano a través del projecte We Count que impulsen els primers a cinc països europeus sobre recompte de vehicles en vies principals i secundàries de la ciutat. 

Tal com ja va explicar el mes passat en una primera declaració d’intencions del projecte We Count (vegeu número 796), Ideas for Change, que ja es va mobilitzar ara fa dos anys amb els veïns de la plaça del Sol per quantificar la contaminació acústica amb sonòmetres, ha engegat la nova acció aquesta setmana amb un workshop on hi han participat veïns de Gràcia, la Barceloneta, Sarrià, l’Eixample o Sant Antoni i d’altres ciutats com Olot. El projecte tracta de comptar trànsit i nivells de velocitat amb sensors enganxats a les finestres de les cases amb l’objectiu de redissenyar les ciutats o aplicar polítiques de transport d’una manera més pacificada. La prova pilot, amb suport de la Unió Europea, repartirà els sensors la setmana que ve i ja farà proves de recompte per tenir els primers resultats el 9 de juny. La plataforma Fumuts a Ros de Olano ja hi ha explicitat la seva participació. Més info: wecountmovilidad.eu o info@ideasforchange.com.•

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *