'Kaky' Fuertes: "Estic molt agraïda, a l'Europa sempre m’he sentit estimada i valorada"

Esports

Ana Belén ‘Kaky’ Fuertes (Mirandilla, 1984) penja les botes i el braçalet de capitana escapulada després de jugar set temporades al club i convertir-se en un referent.

La retirada era una decisió meditada?
A final de la temporada passada ja ho vaig començar a pensar, i aquest any ja ho havia comunicat al club. Això m’ha ajudat a viure una temporada molt emotiva i poder anar-me acomiadant de tothom. La pandèmia em va fer dubtar, però ho tenia molt clar, el cos i la ment ja m’anaven a diferents velocitats.

Quan vas començar a jugar?
Als 12 anys, a Mèrida, a un club que es deia La Antigua. Vam començar a Regional i de mica en mica van anar pujant fins a arribar a la Superlliga.

El següent pas va ser el Barça.
Sí, a Mèrida vaig debutar molt jove, havia jugat amb la selecció extremenya i algun entrenament amb la selecció espanyola. Va sorgir l'oportunitat i no m’ho vaig pensar.

Des de llavors no t’has mogut de Catalunya.
La primera idea era venir i aprofitar l’experiència, però vaig voler quedar-me perquè m’agrada molt viure aquí i vaig fer bones amistats. Després de dos anys al Barça em va trucar l’Europa i no m’ho vaig pensar.

Europa, Penya Anguera, Sant Andreu…i sis anys més a l’Europa.
A l’Europa és on he trobat la maduresa esportiva i personal. És el club on més he gaudit, on he pogut jugar els últims anys de la meva carrera i fer valdre tot el que he après durant els anys d’experiència. Estic molt agraïda a tothom, al club sempre m’he sentit molt estimada i valorada com a jugadora i com a persona.

Has viscut el lligam entre l’Europa i Gràcia.
I tant, jugar a l’Europa és estar integrat a Gràcia. Poder viure Sant Medir o la Festa Major des de dins és molt emocionat, és un sentiment únic. Estic molt contenta d’haver pogut participar-hi, i més fer-ho com a capitana, anar pel barri i que els veïns coneguin el club i et demostrin el seu afecte.

Allà on has jugat has estat la capitana, quin és el secret?
Em fa feliç que sempre ho han escollit les companyes. És complicat parlar d’un mateix, però sempre han destacat de mi el compromís, la dedicació i l’entrega. Sempre he posat l’equip per davant i mai m’he sentit més que ningú.

Has vist créixer el futbol femení de l’Europa, el club va pel bon camí?
Penso que sí, cada any el club va creixent de mica en mica. És important que el club hi aposti, estan apostant per jugadores joves amb recorregut i això genera identificació. Crec que hi ha un grup de jugadores que s’estimen el club i això és un avantatge. El Jordi Vela ha estat una figura important, i la renovació del Fran Güells és una bona notícia perquè ha fet un treball excel·lent.

I ara què faràs? Et veurem a les banquetes?
Primer vull descansar i recuperar energia. M’agrada molt practicar altres esports: córrer, anar amb bici o la muntanya, i ara tindré el temps que no tenia. Entrenant no m’hi veig, potser en un cos tècnic on pugui aplicar aquesta part més humana, potser ara no és el moment, però veurem el que em demana el cos més endavant.