Sarrià dóna per fet el carril bici de Via Augusta però el calendari s’endarrereix sense data

Ja fa un mes que l’Ajuntament va anunciar el carril bici provisional de Via Augusta com una de les mesures per potenciar els desplaçaments a peu, en bicicleta o en transport públic, lligant la iniciativa a un projecte liderat pel districte de Sarrià, avalat pel districte de Gràcia i darrerament reivindicat per la plataforma Bici Augusta (vegeu L’Independent núm. 796). Lluny de desaparèixer del mapa, el regidor del districte de Sarrià, Albert Batlle, va assegurar dimarts en la sessió El regidor respon que el tram Diagonal-Plaça Molina “s’està començant a posar en marxa i ja hem encarregat els projectes per anar-lo perllongant”.

L’anunci de Batlle, combinat amb l’endarreriment de la solució almenys provisional, es vincula internament a les dificultats que està advertint l’àrea de Mobilitat en el traçat d’aquesta primera fase en la banda de la rambleta que es desplega entre Gal·la Placídia i plaça Molina pel sentit únic de pujada que dificultaria un carril de pujada i un altre de baixada per a les bicicletes; almenys un dels carrils hauria d’anat en contradirecció.

El comitè d’obres de l’àrea de Mobilitat, en tot cas, aquesta setmana ha avaluat la calendarització d’aquest nou carril bici, per al qual encara no hi ha data, segons apunten fonts municipals. Les mateixes fonts afegeixen que l’obra provisional hauria de servir de base per a l’obra definitiva, que en el tram compartit entre Gràcia i Sarrià, entre Diagonal i Travessera de Gràcia, preveu l’eliminació de la rambleta que també hi ha a la part baixa del vial.

D’altra banda, i com a contrast, el que sí que ha entrat en funcionament aquesta setmana és el carril bici provisional del carrer Indústria que connecta el Camp d’en Grassot amb el nucli històric de Gràcia. Es dóna la circumstància que el carril d’Indústria no era una reivindicació dels veïns però que ha acabat aterrant sobre el terreny abans que el carril bici de Via Augusta. “Quants dies, setmanes o mesos més hem d’esperar?”, apuntava la plataforma Bici Augusta aquesta setmana demanant a Mobilitat que es pronunciés.

, , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *